Duurzaamheid en circulariteit: valt daar wel aan te verdienen?

Duurzaamheid en circulariteit: valt daar wel aan te verdienen?

Met zomerse temperaturen vorige week, lijkt de herfst nog ver weg. Maar inmiddels is een najaar vol activiteiten van start gegaan. Diverse beurzen openden hun poorten of staan op het punt te beginnen. Bij STEM-imc hebben we al op 27 augustus de aftrap gegeven voor een seizoen met diverse programma voor en over de business development van technische bedrijven.

Ontdekken, ontwikkelen, ontplooien|
Want ook dit najaar willen we jou en/of jouw collega’s weer helpen aan (nieuwe) inzichten, kennis en vaardigheden op het gebied van marketing. communicatie, sales en innovatie. Speciaal afgestemd op mensen zoals jij, die werkzaam zijn in een technische B2B omgeving.

En of dat nu gaat om een eerste kennismaking, een inspirerende workshop of een verdiepende opleiding of masterclass? We hebben er diverse programma’s voor, zoals:

    Onze (gratis) online inspiratiesessies waarin je meer ontdekt over business development en de rol van marketing, communicatie, sales en innovatie daarbij voor een technisch bedrijf.

    De opleiding Business Development in technische B2B die definitief van start gaat op disndag 5 oktober en speciaal is gericht op de verdere ontwikkeling van professionals en vakspecialisten in bouw, installatietechniek en maakindustrie op het gebied van business development.

    De Bricks-2-Result workshops waarbij deelnemers aan de hand van de LEGO® SERIOUS PLAY® methode bouwen aan inzichten rondom waarde voor de klant, organisatievisie of strategie.

  • Het wekelijkse STEMmingscafé waarbij inhoud en gezelligheid hand in hand gaan en je op laagdrempelige wijze meer kunt ontdekken over zaken rondom Business Development in een technische B2B omgeving. Het STEMmingscafé: iedere vrijdagmiddag online van 13.30 tot 14.30 uur.

    En natuurlijk onze ‘STEM van de Master: met dit najaar vier verdiepende masterclasses waarin we ingaan op de businesskanten en -kansen van duurzaamheid en circulariteit. De eerste is al op donderdag 23 september. Je leest hier meer over het onderwerp die middag en master Gabby van Meer. 

Ook hoe je hier als eXplore deelnemer tegen een gunstig tarief aan deel kunt nemen. Overigens ook bij deelname aan alle vier de masterclasses over een maatschappelijk thema waar in bedrijven nog veel vragen over zijn of er wel business mee valt te genereren.

Save all dates. Bekijk ons speciale aanbod voor deelname. En meld je aan.


Laat je inspireren
Wil je eerst nog wat inspiratie opdoen voordat je besluit deel te nemen aan die masterclasses? Lees dan het recente blog van Willem de Vries: Duurzaamheid en circulariteit bieden businesskansen. Juist ook in sectoren die als ‘vervuilend’ gezien worden.

We ontmoeten je (weer) graag vrijdag of tijdens één of meer van onze andere sessies. Welkom!

NB. Heb je vragen die je een keer persoonlijk wilt stellen? Neem dan gerust per mail of telefonisch contact met ons op.


De oorsprong van STEM-imc gaat terug naar de oprichting in 1987 van Stichting Techniek En Marketing. Een stichting voor en door het industriële bedrijfsleven. Rond 2008 is de stichting beëindigt en zijn haar activiteiten voortgezet vanuit de huidige bv. En daarmee is gebleven de kennis en informatie over dit specifieke deel van het vakgebied marketing. In de jaren die volgde, is het kennisgebied uitgebreid naar business development, sales en innovatie in de maakindustrie.Het huidige STEM-imc biedt diensten en netwerken om de commerciële slagkracht van technische bedrijven in de maakindustrie, bouw en installatiesector te verhogen.
Reactie plaatsen