STEM imc maakindustrie bouw installatie

Sinds 1987 een actieve STEM

>30 jaar ervaring in de technische B2B marketing

Waar wij voor gaan: 'Linking your Future'

Verandering is de levenskracht van elke organisatie. Dagelijks bemerken we dat in onze contacten met de marketeers in de industrie. STEM, als vitale organisatie, is daardoor ook constant in verandering. Een proces dat in belangrijke mate gevoed wordt door de vooruitgang die onze klanten willen boeken.


Onze missie: het bieden van perspectief aan uw marktpositie en groei.
STEM Industrial Marketing Community - 'Linking your Future'.


Onderzoek, opleiden en ondersteunen

STEM manifesteert zich nadrukkelijk als de marketing community en het kenniscentrum op het gebied van industriële marketing. Gericht op de technische business to business in de maakindustrie, bouw en installatiesector. Wij werken samen met strategische en associate partners, waardoor u kunt rekenen op  hoogwaardige kennis binnen en buiten het vakgebied. Deze kennis wordt verkregen uit de academische wereld en verzameld vanuit  praktijkvoorbeelden.

De vanouds bekende en erkende kennis-gerelateerde marketingopleidingen hebben we aangevuld met een scala aan vaardigheidstrainingen en gebundeld in STEM Industrial Marketing Academy. EN het blijft niet bij opleiden of trainen. Wij vinden het belangrijk dat opgedane kennis ook wordt toegepast in de bedrijven. Daarom bieden wij individuele begeleiding van medewerkers en/of ondersteunen wij organisaties in de opzetten of uitvoeren van marketingactiviteiten.

De 3 waarden van STEM-imc

In samenwerking met gerenommeerdere kennisinstituten en organisaties het onderzoeken van het vakgebied industriële marketing.

Via opleidingen het bewustzijn bij technische bedrijven ontwikkelen dat marketing en innovatie essentiële aandachtsgebieden zijn om als dienstverlener relevant te blijven.

 Door het ondersteunen van medewerkers en organisaties via het aanbieden van diensten en producten waarmee kennis en kunde over  industriële marketing binnen de organisatie wordt geborgd. 

Logo STEM imc

Actueel toen; actueel nu

De oorsprong van STEM-imc gaat terug naar de oprichting in 1987 van Stichting Techniek En Marketing. Een stichting voor en door het industriële bedrijfsleven. Rond 2008 is de stichting beëindigt en zijn haar activiteiten voortgezet vanuit  de huidige bv. En daarmee is gebleven  de kennis en informatie over dit specifieke deel van het vakgebied marketing. In de jaren die volgde, is het kennisgebied uitgebreid naar  business development, sales en innovatie in de maakindustrie. 

 Het huidige STEM-imc biedt diensten en netwerken om de commerciële slagkracht
van technische bedrijven in de maakindustrie, bouw en installatiesector te verhogen. 

STEM-imc is relevant én actief

Stichting STEM-imc

Stichting Techniek En Markt (i.o) stimuleert en organiseert divers onderzoek op het gebied van (industriële) marketing.
De stichting staat onder toezicht een bestuur. Dit bestuur bestaat uit  marketingprofessionals, deelnemers aan STEM-imc Coöperatie en een onafhankelijke voorzitter. Het secretariaat wordt gevoerd door de directeur van de STEM-imc bv.

STEM opleidingen - kennis - workshops - masterclasses

STEM-imc bv

STEM-imc bv de organisatie waarin de operationele activiteiten inzake de  opleidingen, ondersteuning en de community zijn ondergebracht. 

Aan de STEM-imc bv zijn strategische en associate partners verbonden, waarmee de deskundigheid en kwaliteit in de dienstverlening geborgd is en blijft.


STEM ondersteuning - coöperatie - netwerken - samenwerking

STEM-imc Coöperatie

De STEM-imc Coöperatie (i.o) is een samenwerkingsverband van deelnemers aan de STEM-imc programma's eXplain en eXpand. Door elkaars kennis, kunde en expertises te gebruiken worden vraagstukken uit de markt deskundig beantwoord en onderlinge kennis gedeeld. Deelnemers in de coöperatie hebben een gelijkwaardige positie in de koersbepaling van de bedrijfsvoering.