STEM imc maakindustrie bouw installatie

Met STEM blijf jij bij

Laat je inspireren door krachtige kennissessies

Schema MABA Analyse
Datum : dinsdag 31 oktober 2023

Tijd       : 9.10- 10.00 uur

Locatie: Online | TEAMS

Hoe kies je de meest relevante marktsegmenten?

Is de concurrentiedruk groot in de markt waarin je nu opereert? Wil je daarom je focus verleggen naar andere marktsegmenten? Of denk je dat groei vooral in andere segmenten te vinden is? Dan is het goed om eerst eens de marktsegmenten te analyseren die je op het oog hebt. En te kijken of die wel aantrekkelijk genoeg zijn en passen bij jouw organisatie.


MABA-analyse voor meer marktfocus
Een beproefde methode daarvoor is de MABA-analyse (Market Attractiveness Business Assessment). Een methode waarmee je de aantrekkelijkheid van marktsegmenten verbindt aan de eigen bedrijfscompetenties. De MABA-analyse geeft inzicht op welke marktsegmenten de focus gericht moet worden. Met als doel meer efficiency in sales- & marketinginspanningen en uiteindelijk ook een beter resultaat daarvan. De inhoud van deze inspiratiesessie is specifiek afgestemd op mensen uit technische B2B/industriële bedrijven.


Laat je inspireren
Tijdens deze inspiratiesessie krijg je de uitgangspunten en voordelen van de toepassing van de MABA-analyse aangereikt. We brengen je ermee in de stemming om de eerste stap in het zoeken en vinden van nieuwe aantrekkelijke marktsegmenten te zetten.


Tijdstip
We verzorgen deze sessie online van 9.10 tot ca. 10.30 uur. 


Investering

Jouw investering in deze inspiratiesessie is: tijd. Wel vooraf aanmelden via de onderstaande button.


Deelnemen?
Interesse om deel te nemen? Laat het ons weten via de 'aanmeldbutton'. Dan sturen we je tijdig jouw deelnamelink.

Deelnemen is gratis, wel even aanmelden

Je deelname aan deze kennismakingssessie is kosteloos en zonder verdere verplichtingen. Maar vooraf aanmelden is wel noodzakelijk. Ben je op de genoemde datum verhinderd? We herhalen deze sessie met enige regelmaat. Geef daarom op het aanmeldformulier je interesse door voor een andere datum. Dan nodigen we je voor een volgende keer uit.