Kantelende installatiebranche eist nieuwe verdienmodellen

Kantelende installatiebranche eist nieuwe verdienmodellen

Kantelende installatiebranche eist nieuwe verdienmodellen

Voor de uitgave Bouw en Uitvoering, editie 3-2018 heb ik het artikel mogen schrijven met bovenstaande titel. Hieronder leest u het slot. Het artikel is doorgeplaatst in het magazine Automatie-PMA.

Sta open voor anders denken en kantel mee

“….  Regelmatig is in de sector de verzuchting te horen: “Ach, het loopt zo’n vaart niet”. Kijk uit! De ontwikkelingen gaan snel. Héél snel. De sector is constant in beweging omdat technologie onlosmakelijk met ons mensen is verbonden. En daardoor maken wij onderdeel uit van een constante flow van niet te stoppen veranderingen. Maak daarom – juist in de hectiek van alledag – eens tijd vrij om na te denken over de toekomst. Van de branche én die van het bedrijf of werk. Laat de impact van de nieuwe businessmodellen die ontstaan eens doordringen. Durf deze door te vertalen naar eigen organisatiestrategie of werkzaamheden. Is er dan over 10 jaar nog bestaansrecht voor de conventionele installateur? Het antwoord op deze vraag, beantwoord direct de vraag of de installateur in deze kanteling mee moet. Wil de installateur overlevingskans en bestaansrecht houden, moet hij aansluiten.
Als je doet wat je deed, krijg je wat je kreeg. De beste verandertip is dan ook: “Ga je veranderen? Begin bij jezelf. Verplaats vandaag nog je bureau en bekijk de wereld om je heen vanaf een andere plek. Doorbreek [letterlijk] uw vaste paden.”     … “

U kunt het hele artikel hier lezen door op de afbeelding te klikken:


 
 

Over de schrijver
Ik ben een ondernemende en creatieve verbinder. Mijn energie en kracht liggen in het inspireren, motiveren en organiseren van mensen en ideeën. In het onderwijs, de zorgsector en het technisch bedrijf. Ik neem mensen graag mee in mijn visie op ontwikkelingen in de technologie. En dat vanuit het oogpunt innovatie, business development of marketing. Ook werk ik graag aan resultaatgerichte antwoorden op vragen, behoeften of (markt- / organisatie)ontwikkelingen. Hierin maak ik gebruik van LEGO® SERIOUS PLAY® methode. Tot slot: ik ben geen techneut, maar wel iemand die de techno-taal verstaat.
Reactie plaatsen