NEE! Kies en wordt gekozen

NEE! Kies en wordt gekozen

NEE!

Hoe vaak zegt u nee? Eerlijk zeggen, ongeacht de situatie? Uit onderzoek blijkt dat veel mensen dit moeilijk vinden. Nee is een antwoord, waarmee je de ander of jezelf teleurstelt. Ook in de bouw- en installatiesector zie ik dit fenomeen.
U kent namelijk ook vast van die alleskunners. Van die all-round professionals. Ik moet dan denken aan het tv-programma “Herrie in de keuken”. Een restauranteigenaar in zak en as wordt op weg geholpen door een ervaren rot in het vak. Wat is in het algemeen het eerste wat gebeurt? Juist…. De menukaart wordt danig ingekort. Er wordt focus gebracht in de dienstverlening. Vaak eenvoudiger en met veel beter (financieel) resultaat.
Ik heb er niets op tegen wanneer bedrijven haar sterke eigenschappen extra benadrukken. Dat is de essentie van marketing en communicatie. Blijf wel realistisch in de afstand tussen wie je écht bent en wie je graag wilt zijn. Op de weg zie ik regelmatig de bouw- en installatiebussen rijden met de typisch herkenbare belettering aan de zij- en achterkant. Een opsomming van alle specialismen die men aanbiedt. En soms – om écht compleet te zijn – aangevuld met een extra sticker “…ook voor..”. Op basis hiervan denk ik dat veel bouw- en installatiebedrijven lijden aan het ik-kan-alles-syndroom. Ik geloof niet in die alleskunners die zich vervolgens ook nog eens presenteren als een specialist. Je bent breed en oppervlakkig of smal en specialistisch.
In het tv-programma ontvangt de topkok meestal stevige kritieken wanneer hij focus brengt in kaart en keuken. De 2 basisvragen die steeds beantwoord worden zijn: wie is je doelgroep en wat is je specialiteit. En zodra het stof gedaald is, leidt de focus tot mooie resultaten. Kies en wordt gekozen. Ik begrijp best dat kiezen kiespijn oplevert. Maar onthoud: ook nee-zeggen is een geaccepteerd antwoord.

Over de schrijver
Ik ben een ondernemende en creatieve verbinder. Mijn energie en kracht liggen in het inspireren, motiveren en organiseren van mensen en ideeën. In het onderwijs, de zorgsector en het technisch bedrijf. Ik neem mensen graag mee in mijn visie op ontwikkelingen in de technologie. En dat vanuit het oogpunt innovatie, business development of marketing. Ook werk ik graag aan resultaatgerichte antwoorden op vragen, behoeften of (markt- / organisatie)ontwikkelingen. Hierin maak ik gebruik van LEGO® SERIOUS PLAY® methode. Tot slot: ik ben geen techneut, maar wel iemand die de techno-taal verstaat.
Reactie plaatsen