06 februari 2022 
1 min. leestijd

Oh my goot!

Oh my goot!

Ook zo genoten van al die top-zoveel lijstjes aan het eind van het jaar. Topsportman/-vrouw van het jaar, top oliebollenbakkers, top 2000 met mijn favoriet Bohemian Rhapsody van Queen terug op nummer 1. Je hoeft geen Queen-fan, topsporter of oliebollenbakker te zijn om te begrijpen dat het voor al die professionals toch wel erg mooi is om hoog te scoren in een dergelijke lijst.

Een lijstje waar je als professional of bedrijf maar beter niet bovenaan in kunt staan, is die van de ‘Slechtste Slogan van het jaar’. Die verkiezing wordt sinds 2012 gehouden en levert jaarlijks een top tien van hilarische woordspelingen op. Zoals die van Benny’s Vleesservice ‘Mijn ballen wegen 130 gram!!’. De winnaar van het jaar 2021.

Die van het jaar 2020 is ook niet voor de poes; ‘Laat je poesje knippen voor ze begint te wippen’. Een slogan van het Belgische Gaia. Een soort zusterorganisatie van de Nederlandse dierenbescherming. Hoewel ze in Nederland misschien wat minder ‘fier’ zijn op deze Belgische winnaar van deze dubieuze titel vorig jaar. 

De tranen biggelden ook dit jaar weer over mijn wangen bij het lezen van deze lijst met goed bedoelde ‘klantbeloftes’ of ‘pay offs’, zoals de marketingterm voor een bedrijfsslogan heet. Woordkunstjes zoals ‘de ballen van Benny’ zijn overigens eerder lachwekkend en geven nu niet het beeld over je bedrijf dat je het liefst wilt uitdragen.

Als professional vind ik ze persoonlijk om te huilen. Net zoals deze van een loodgieter bij mij om de hoek: ‘Oh my goot!’ Die komt misschien dit jaar wel in aanmerking voor de slechtste slogan van het jaar. Wil je dat als bedrijf liever niet? Laat dan het verzinnen van een goede klantbelofte over aan een professional. Misschien win je dan wel een andere prijs: klanten die de belofte van jou en jouw bedrijf vertrouwen en daarom jou de opdracht gunnen!Neem gerust contact als je vragen hebt over de marketing, sales, communicatie activiteiten van jouw technische B2B bedrijf. Want vragen staat vrij. 

Je vraag kun je via het contactformulier op onze website insturen


 Deze column verscheen eerder in InstallateursZaken (januari 2022). 

Over de schrijver
Ik ben een denker en doener. En op betrokken wijze zet ik mijn deskundigheid en inventiviteit in voor mensen en bedrijven. Zowel door hen te helpen vaardigheden te verwerven als bij de uitvoering van activiteiten. Noem het trainen en coachen. Net zoals ik dat doe bij de schaatssport waar ik mensen train en coach. De vergelijking met het bedrijfsleven: tijdens trainingen kun je vaardigheden aanreiken en laten oefenen. Tijdens de wedstrijd kun je als coach nog slechts een enkele aanwijzing geven. De sporter moet zelf de prestatie leveren. En dat geldt ook voor mensen in het bedrijfsleven. Ik help je graag beter te worden bij het uitvoeren van jouw business development activiteiten. Ook op deze plaats via blogs en artikelen. Doe er je voordeel mee om je eigen prestaties te verbeteren. En heb je toch nog vragen? Of tijdens de uitvoering een aanwijzing nodig? Neem gerust contact op.
Reactie plaatsen