Ons eigen kerstverhaal en meer

Ons eigen kerstverhaal en meer

Ons eigen Kerstverhaal gaat dit jaar over Gabby van Meer. Want hij was een van de alumni van de STEM-opleiding ‘industriële marketing’ die we niet meer in het vizier hadden. Maar na 25 jaar ‘dook’ hij opeens weer op via een STEMmingscafé met zijn zoon ‘studentminister van innovatie’ Dirk van Meer.

Die ‘hernieuwde kennismaking’ betekende de aanzet voor bijdragen van Gabby aan de STEM van de Master-bijeenkomsten dit najaar over de businesskanten en -kansen van duurzaamheid en circulariteit.

En leverde een verhaal op over de rol die de STEM-opleiding in zijn loopbaan tot op de dag van vandaag speelt. Met als kop een belangrijk leerpunt dat Gabby daaruit heeft meegenomen: ‘als er geen behoefte is, dan komt er niets op gang’ >

Speciaal aanbod
We gunnen iedereen die werkzaam is in een technische B2B-omgeving dezelfde ervaring als Gabby. Daarom doen we iedereen die daar interesse in heeft een speciaal eindejaarsaanbod voor deelname aan de STEM-opleiding die nu de naam ‘Business Development Marketing & Sales in technische B2B’ heeft.

De kern daarvan gaat nog steeds over waardecreatie en innovatie in technische sectoren. En is daarmee in feite nog steeds een opleiding ‘industriële marketing’!

En jij kunt daaraan deelnemen voor het speciale vroegboekerstarief van € 2.995,00 (excl. 21% btw – normaal € 3.495,-- )

Maar dit aanbod is beperkt geldig en geldt alleen voor deelname aan de opleiding waarvan de start gepland staat op dinsdag 5 april.

Wil je van dit speciale aanbod profiteren? Meld je dan uiterlijk dinsdag 18 januari (23.59 uur) aan voor deelname via het formulier dat je vindt op de pagina met meer informatie over deze opleiding en dit aanbod. 

 Vermeld bij jouw aanmelding de code: BDMS#vj22VB

Proefcollege
Overigens is het mogelijk om dinsdag 11 januari van 19.30 tot 21.00 uur online een proefcollege te volgen. Je kunt dan deelnemen aan het gastcollege dat Xander Stegehuis (PhD kandidaat Universiteit Twente) verzorgt in het kader van de nu lopende opleiding. Dit gastcollege gaat over een businessmodel dat steeds belangrijker wordt in technische B2B: servitization. 

Interesse in deelname? Meld je dan hier aan. Dan ontvang je tijdig meer informatie en een deelnamelink.

Deel deze info met een collega
Is deelname aan deze opleiding en/of proefcollege (ook) iets voor een collega of relatie? Tip die dan door dit bericht door te sturen met jouw aanbeveling aan je collega(’s)/relaties.

Masterclass met professoren Moenaert & Robben over onderzoek
Met regelmaat doen Prof dr Rudy Moenaert en Prof dr Henry Robben onderzoek naar de veranderingen in competitie in business markten. Ook nu loopt weer dit onderzoek en we stellen je deelname hieraan erg op prijs.

En je kunt er zelf ook van leren. Want deelnemers ontvangen zonder meer een uitnodiging om (gratis) deel te nemen aan een extra STEM van de Master in het tweede kwartaal 2022.

Daarin komt één van beide professoren een toelichting geven op het onderzoek ‘competing in changing markets anno 2021/2022’. Maar jouw inbreng hebben zij daarvoor nog wel hard nodig.

Direct deelnemen aan dit onderzoek kan via deze link.

Of bekijk via deze link meer informatie over dit onderzoek en meld je daarna dat je een persoonlijke deelnamelink wil ontvangen.

NB. Met een persoonlijke code is het namelijk ook mogelijk om tijdelijk de beantwoording van de vragenlijst te onderbreken en op een ander moment door te gaan waar je gebleven was. 

Alvast dank voor je medewerking

STEMmingscafé en meer
Toen we dit bericht online plaatsten stonden we aan de vooravond van kerst, de jaarwisseling en een spiksplinternieuw jaar. We hopen dat je heel Goede Kerstdagen chter de rug hebt en wensen je een Gezond en Voorspoedig 2022.

En zakelijk gezien gaan we je daar ook weer bij helpen in 2022. Met diverse activiteiten zoals onze (gratis) online inspiratiesessies, weer acht STEM van de Master-bijeenkomsten, workshops en trainingen. Bekijk hier het hele overzicht daarvan.

En natuurlijk starten we in januari weer met het wekelijkse STEMmingscafé. Dat doen we al op vrijdag 7 januari van 13.30 tot 14.30 uur. Dan onthullen we meer over onze plannen voor het komend jaar, ook over de masterclasses en andere activiteiten. En kom Astrid van Ballegoy ons meer vertellen over de Hitma Kersttruien actie die een hit werd. En vertelt Neil van Es hoe de 'feel good Christmas movie' van Parts on Demand in de markt is geland. Save the date.

Met vriendelijke groet en graag tot ziens in het nieuwe jaar,
STEM Industrial Marketing Community


 Maarten van der Boon & Willem de Vries

De oorsprong van STEM-imc gaat terug naar de oprichting in 1987 van Stichting Techniek En Marketing. Een stichting voor en door het industriële bedrijfsleven. Rond 2008 is de stichting beëindigt en zijn haar activiteiten voortgezet vanuit de huidige bv. En daarmee is gebleven de kennis en informatie over dit specifieke deel van het vakgebied marketing. In de jaren die volgde, is het kennisgebied uitgebreid naar business development, sales en innovatie in de maakindustrie.Het huidige STEM-imc biedt diensten en netwerken om de commerciële slagkracht van technische bedrijven in de maakindustrie, bouw en installatiesector te verhogen.
Reactie plaatsen