STEM imc maakindustrie bouw installatie

B2B Sales & Accountmanagement

Voor die adviserende engineer die nét even dieper wil

Opleiding Marketing en Sales
Start bij voldoende belangstelling: najaar 2022

B2B Sales & Accountmanagement

In een technisch georiënteerde onderneming is de marketingtaak om nieuwe (standaard)producten en diensten te ontwikkelen vaak weggelegd bij productmanagement. Verkopers zijn goed getraind om op basis van deze standaardproducten en diensten orders binnen te halen. Het accent in de verkoopfunctie ligt dan sterk op ‘sales’.


Wat bereik je?

Tijdens de opleiding B2B Sales & Accountmanagement ontwikkel je de volgende competenties:

 • Strategisch denken en handelen
 • Customer focus
 • New business development
 • Beïnvloeden
 • Leadership in sales


Je leert een methode om vanuit de goede relatie die je met de klant hebt, de klantrelatie naar een hoger niveau te tillen. Je leert ook klantproblemen goed te analyseren en op creatieve wijze te vertalen naar waardeproposities: van verkopen van producten naar de verkoop van oplossingen. Na afloop van de opleiding ben je beter in staat de klantverwachtingen in je eigen organisatie waar te maken en is je persoonlijke effectiviteit vergroot.

Lees meer over het lesprogramma

Programma

Programma

Het programma bestaat uit vier bijeenkomsten van elk een dag (± 9.00 - 17.30 uur) en een terugkommiddag (peer feedback). De theorie bereid je zelfstandig voor. De inhoud is afgestemd op het leren strategisch te kijken naar klanten. Is de juiste klant eenmaal binnengehaald dan start de opgave om meer business uit de klant te halen door de juiste waardeproposities te ontwikkelen. De marketingcomponent in de salesfunctie wordt dan belangrijker. Van de accountmanager wordt dan verwacht dat hij of zij de klantrelatie naar een hoger niveau kan tillen.


Niet alleen maar gesprekken voeren met de ‘inkopers’ maar juist contacten leggen met de boardroom members bij de klant. Pas dan ontstaat een volledig beeld van de businessproblemen van de klant en wordt de weg geopend naar het ontwikkelen van creatieve waardeproposities en preferred suppliership. Het accent verschuift van het verkopen van producten en diensten naar het verkopen van concepten, systemen of oplossingen.


Locatie, voorzieningen en opleidingsmateriaal
De locatie is in midden Nederland, goed bereikbaar per auto of openbaar vervoer. De investering is inclusief koffie/thee/water, frisdrank en een warm buffet tijdens de fysieke bijeenkomsten van dit programma, de online sessies en gebruik van de online leeromgeving alsmede studiematerialen en een aantal individuele contactmoment tussen de modules door. 

Jouw praktijk staat centraal

Praktijkgericht
Mensen in de techniek zijn vaak ook heel praktisch ingesteld. Daarom brengen we tijdens deze opleiding theorie en praktijk bij elkaar. Enerzijds met voorbeelden van marketing uit een technische B2B-omgeving, door te discussiëren over de praktijk van de deelnemers; want peer-learning is een belangrijk element tijdens deze opleiding. Anderzijds door professionals uit de praktijk hun ervaring te delen via een gastcollege. Zo Leer je de praktijk van marketing ook vanuit de praktijk van andere technische bedrijven kennen.

Investering


 • Deelname opleiding: € 2.195,- 
 • Gelijktijdige deelname 2e persoon van hetzelfde bedrijf: € 1.750,- per persoon
 • Alle bedragen zijn exclusief 21% btw. 
 • Neem je deel aan het eXplain of eXpand programma van STEM-imc?
  Je ontvangt dan 10% extra korting op de genoemde bedragen.

Want anderen zeggen op Trustpilot.com

I really like this style! I would recommand this!
Some person - Company BV
I really like this style! I would recommand this!
Some person - Company BV
I really like this style! I would recommand this!
Some person - Company BV

Trustpilot: geeft ook jouw stem de ruimte