STEM imc maakindustrie bouw installatie

Business Model Canvas

Een tool voor doordachte business ontwikkelingen

Start: Donderdag 25 mei 2023 

Business Model Canvas

In een technisch georiënteerde onderneming is de marketingtaak om nieuwe (standaard)producten en diensten te ontwikkelen vaak weggelegd bij productmanagement. Het Business Model Canvas (BMC) is een doordacht hulpmiddel om het development proces helder en gestructureerd te laten verlopen. Deze opleiding leert jou het BMC-model - en onderliggende strategieën en modellen - goed te in te zetten en te gebruiken.


Wat bereik je?

Tijdens de opleiding Business Model Canvas ontwikkel je de volgende competenties:

  • Het denken in termen van waardecreatie en innovatie
  • Het gebruiken van Business Model Canvas
  • Het toepassen van Value Mapping
  • Het gebruiken van Empathy Mapping 


Het BMC is bedacht door Alexander Osterwalder van Strategyzer. De opleiding van STEM-imc leert je in 4 avonden het BMC goed in te zetten. Naast dat de opleiding je leert het BMC te gebruiken, maak jij ook kennis met andere instrumenten en modellen die input leveren aan het BMC. Zo sta je tijdens de opleiding  onder andere stil bij onderliggende strategiekeuzes en enkele analysemodellen. Ook leer je Value en Empathy Mapping in te zetten. Dit zijn twee krachtige hulpmiddelen om jouw business idee nog scherper geformuleerd te krijgen. Zo verhoog je de kansen tot succes.

Lees meer over het lesprogramma

Programma

Programma

Het programma bestaat uit vier avondbijeenkomsten van elk 3 uur (18.45 - 21.45 uur). Deze avonden zijn periodiek om te twee weken. De aangereikte theorie bereid je zelfstandig voor. De inhoud is afgestemd op het leren strategisch te kijken naar jouw business en de ontwikkeling daarvan. 

In het kort het programma per avond:

Lesavond 1 - donderdag 25 mei 2023

- Kennismaking met elkaar en de BMC-gedachte

Lesavond 2 - donderdag 8 juni 2023

- Waardeproposities

Lesavond 3 - donderdag 22 juni 2023

- Value Mapping & Empathie mapping

Lesavond 4 - donderdag 6 juli 2023

- BMC en de praktische toepassing


Locatie, voorzieningen en opleidingsmateriaal
De locatie is in midden Nederland, goed bereikbaar per auto of openbaar vervoer. De investering is inclusief 2 lesboeken en 3 herbruikbare canvasposters van A0 formaat. Op de avonden zelf is er koffie/thee/water en frisdrank beschikbaar. 

Jouw praktijk staat centraal

Praktijkgericht
Mensen in de techniek zijn vaak ook heel praktisch ingesteld. Daarom brengen we tijdens deze opleiding theorie en praktijk bij elkaar. Enerzijds met voorbeelden van marketing uit een technische B2B-omgeving, door te discussiëren over de praktijk van de deelnemers; want peer-learning is een belangrijk element tijdens deze opleiding. Anderzijds door professionals uit de praktijk hun ervaring te delen via een gastcollege. Zo Leer je de praktijk van marketing ook vanuit de praktijk van andere technische bedrijven kennen.

Praktijkopdracht 'learning by doing'
Tijdens de opleiding bereid je de uitwerking voor van een business development case uit je eigen praktijk. Aan het einde van de opleiding geef je een korte presentatie aan de groep deelnemers. Je brengt de ontwikkeling in beeld en je licht kort je keuzes toe.


Door gedurende deze opleiding aan een eigen praktijk case te werken, daagt dit jou uit de aangereikte theorie praktisch toe te passen.

Investering

  • Deelname opleiding: € 945,- inclusief lesmateriaal (t.w.v. € 150,-)
  • Alle bedragen zijn exclusief 21% btw. 
  • Neem je deel aan het eXplain of eXpand programma van STEM-imc?
    Dan betaal je het community-tarief van € 795,- voor deze opleiding. Eveneens inclusief het lesmateriaal (t.w.v. € 150,-)

Trustpilot: geeft ook jouw stem de ruimte