STEM imc maakindustrie bouw installatie

Over STEM-imc

| Linking Your Future |

Missie

STEM-imc werkt aan het toegankelijk en toepasbaar maken van marketing in de technische B2B omgeving. 

De mensen achter STEM-imc willen een significante bijdrage leveren aan het verbeteren van het kennisniveau en de vaardigheden van mensen die werkzaam zijn in een technische/industriële B2B omgeving. Met als uiteindelijk doel: het verbeteren van de marktpositie van de bedrijven waarin ze werkzaam zijn.

Dit doen zij via het verzorgen van hoogwaardige opleidingen, kennisintensieve masterclasses en inspirerende bijeenkomsten.

Visie

Bedrijven die opereren in markten met overwegend consumenten, zoals de FMCG en de OEM markten, zijn al jaren overtuigd van de meerwaarde van marketing. Bedrijven in de technische markten die vaak te maken hebben met een afgeleide vraag, de zogenaamde B-to-B markten, zijn zich vaak nog onvoldoende bewust van de meerwaarde die marketingactiviteiten voor hun bedrijf kunnen opleveren.

Apart vakgebied

Managers passen vaak technieken en methoden uit de consumentenmarketing toe in technische businessmarkten, om dan snel de conclusie te trekken dat marketing niks is voor hun bedrijf. Of ze investeren in beurzen en verkopers en denken dat dit voldoende is. Marketing voor industriële- en technologiebedrijven is nu eenmaal anders. Zij leveren hun producten of diensten aan andere bedrijven en dat leidt tot andere marketingmethoden en -technieken.
Daarom is industriële marketing een vak apart.

De juiste keuzes maken

Bij marketing in technische bedrijven ligt de focus veel meer op marketingstrategie dan op marketingcommunicatie. Het kiezen van de juiste product/marktcombinaties is cruciaal om effectief uw middelen in te zetten. De onvoorwaardelijke focus in het creëren van waarde voor uw klanten is een uitdagend proces. Immers, hoe makkelijk valt u niet terug op uw eigen inzichten, ervaringen en techniek? Meerwaarde creëren voor uw klant is noodzaak, maar het zelf toe-eigenen van deze meerwaarde door een optimale prijsstelling is in menig bedrijf een uiterst moeilijk proces. De  kracht van marketing is de juiste waardedrivers van de klant op het netvlies te hebben en de competenties van de organisatie daar effectief op te laten aansluiten.
Dit is geen eenvoudig proces. Ondersteuning van specialisten daarbij werpt zijn vruchten af.Het STEM-team

Willem de Vries

Willem 

de Vries

Managing partner

Ton Oosterwijk

Ton 

Oosterwijk

Associate Parnter
Maarten van der Boon

Maarten
van der Boon

Associate Partner