Social media dashboard

Je moet het allemaal maar eens beheren. Twitter, Facebook, LinkedIn en alle andere mogelijkheden die er zijn. Regelmatig krijg ik dan ook de vraag: hoe houd je alles bij? Een begrijpelijke vraag want uit een kleine telling blijkt dat ik meer dan 20 verschillende social media kanalen beheer. Was daar zelf ook best van onder de indruk. Toch ervaar ik dit niet als lastig. Ik gebruik namelijk een social media dashboard.
Dashboard
Iedere social media gebruiker herkent het probleem: elk kanaal heeft zijn eigen gebruik. Meerdere Twitter-kanalen beheren? Steeds uit- en inloggen is geen doen. Al staan je Facebookprofiel en bedrijfspagina onder één account, je moet blijven schakelen. Zo ook bij LinkedIn. En je RSS-feeds? Die staan weer ergens anders. Je mist het overzicht en actief beheer kost op deze manier veel tijd. Een dashboard verhelpt dit probleem. Er zijn verschillende programma’s beschikbaar. Zelf ben ik een fanatiek gebruiker van Hootsuite (www.hootsuite.com).
Na registratie (gratis!) heb je de mogelijk om tot maximaal vijf social mediakanalen aan te melden. Wil je meer? Voor een luttel bedrag per maand mag je onbeperkt je gang gaan. Wanneer je jouw social media kanalen hebt gekoppeld, zijn deze via handige tab’s naar eigen inzicht in te richten. Daarmee krijg je snel overzicht en zijn berichten op te stellen, te beantwoorden en is bij Twitter retweeten mogelijk. Ook zijn je RSS-feeds te lezen. En dat allemaal vanaf je PC, smartphone of tablet. Hootsuite bied je ook de mogelijkheid om verschillende statistieken te maken. Daarmee krijg je nog meer inzicht in je activiteiten.
Prik even door de Engelse terminologie heen. Via accountsettings is Hootsuite ook in het Nederlands te zetten. Volg @hootsuite_NL op twitter en stel daar ook je vragen. Over het dasboard zijn verschillende praktische boekjes geschreven. Even Googlen en je vindt ze vast.
Ik wens je (over)zicht op je social media. Tot tweets!