STEM imc maakindustrie bouw installatie

Met STEM blijf jij bij

Verdiep je kennis via masterclasses

Woensdag 13 oktober 2021 organiseerden we deze STEM van de Master bij Interface | Scherpenzeel

STEM van de Master - #6: Erick Wuestman over duurzaam en circulair impact realiseren met (toe)leveranciers in de keten.

Een alarmerend rapport van het IPCC over klimaatverandering en de inmiddels zichtbare gevolgen daarvan. Ook weer deze zomer met wateroverlast, grote hitte en bosbranden.


De roep om duurzamer produceren en consumeren en een circulaire economie wordt groter. Maar is met duurzaamheid en circulariteit wel business te bedrijven?

 

Vier masters laten hun stem hierover horen tijdens verschillende STEM van de Master’s, die we dit najaar organiseren rondom de businesskanten en -kansen van duurzaamheid en circulariteit.


Rol leveranciers

Na de doorkijk in duurzame impact op organisaties door Gabby van Meer op 23 september laat woensdag 13 oktober Erick Wuestman zijn STEM horen over hoe je als onderdeel van een supply chain invloed hebt op de duurzame en circulaire prestaties van jezelf, je leveranciers en je afnemers.

 

Maar wat vraagt dat van deelnemende bedrijven? Hoe houd je een samenwerkingsverband/ ecosysteem dynamisch en actueel? Welke handvatten zijn er om impact te realiseren? En hoe spreek je daar je toeleveranciers/ketenpartners op aan en daag je hen uit?


Erick biedt inzicht in middelen die hij hanteert om te zorgen dat je een juiste match creëert tussen de partners in het systeem. Daarbij zullen aansprekende voorbeelden de revue passeren. Sommige daarvan zijn relatief eenvoudig inpasbaar, andere vragen een complete kanteling van businessperspectieven en sturen aan op nieuwe eigendomsstructuren. 


Zo illustreert Erick een breed spectrum aan mogelijkheden en zet hij de deelnemers aan tot reflectie op hun situatie en de kansen die dit biedt. En gaat hij met de deelnemers in deze masterclass het gesprek aan over waar zij hun mogelijkheden zien, of juist nog niet. En, hoe dit een juiste kant op te masseren. 

 

De markt en businesskansen

Dit alles raakt ook de ontwikkeling van producten en diensten en de impact daarvan op de duurzaamheid/circulariteit van klanten en potentiële afnemers. Omdat er in iedere bedreiging van schaarste en klimaatverandering ook kansen zitten. Het onderwerp waar Geanne van Arkel op dinsdag 16 november haar kennis en ervaring over deelt.

 

Werk maken van duurzaamheid

Erick gaat zeker ook in op de rol van de mens op het werken aan duurzaamheid en circulariteit en de keuzes die je vanuit een bedrijf hiervoor moet maken. Hoewel Joline Frens ons daarbij interactief laat ontdekken hoe je hier handen en voeten aan kunt geven binnen de eigen organisatie tijdens de STEM van de Master op donderdag 16 december.


Meer over de master van deze middag: Erick Wuestman

Erick Wuestman is adviseur Circulaire Economie bij KplusV. Hij heeft ruime ervaring als begeleider van opdrachtgevers met hoge circulaire ambities, maar schakelt ook frequent met partijen die aan het begin staan van hun zoektocht naar circulair perspectief.

Erick is mede oprichter van verschillende samenwerkingsverbanden die maakindustrie, aanbieders en afnemers verbindt en heeft in uiteenlopende branches ervaring opgedaan met het stimuleren van innovaties. 

Vanuit een onder zijn hoede ontwikkelde manier van innovatiegericht inkopen (Rapid Circular Contracting / RCC) zijn inmiddels ruim 50 trajecten gerealiseerd waarin bedrijven zich hebben kunnen ontwikkelen tot koplopers in circulaire oplossingen en resultaten. 

Zo krijgt het begrip Economie binnen Circulaire Economie echt de lading die het verdient: een aangename en verantwoorde manier om goed geld te verdienen.


Lees meer over Erick Wuestman op zijn LinkedIn profiel.


Ja, ik wil deelnemen aan één of twee STEM van de Master uit deze serie!


Speciaal aanbod

Deelname aan de aankomende masterclass (op locatie of online) uit deze serie,
bieden we je nu aan voor  € 45,- (excl. btw).

Dan ontvang je net als community deelnemers de mogelijkheid om de opname terug te kijken. Ook die van de eerste twee STEM van de Master's met Gabby van Meer, Erick Wuestman en Geanne van Arkel.
Dus hoef je geen masterclass uit deze serie te missen.


Dit aanbod is: geldig tot en met
woensdag 15 december 23.59 uur.

Reageer wel snel als je op locatie deel wilt nemen. Want: vol = vol & wie het eerst komt.......


Bekijk hier ons speciale aanbod en meld je aan!

Speciaal aanbod deelname STEM van de Master 

bijeenkomsten najaar 2021

Volg dit najaar de laatste verdiepende masterclass uit dit vierluik over de
businesskanten & -kansen van circulariteit uit dit vierluik!

 En kijk met ons speciale aanbod ook de drie voorgaande terug.

arrow_drop_up arrow_drop_down