STEM imc maakindustrie bouw installatie

Met STEM blijf jij bij

Verdiep je kennis via masterclasses

STEM van de Master - Joline Frens
Transities in duurzaamheid, circulariteit en energie: it's all in the game.

De alarmerende rapporten van het IPCC over klimaatverandering (augustus 2021) en de inmiddels zichtbare gevolgen daarvan (februari 2022) kregen op 4 april een vervolg: 'welke oplossingen zijn noodzakelijk'.

De roep om duurzamer produceren en consumeren, een circulaire economie en duurzame energie wordt alleen maar groter. Maar is met transities in duurzaamheid, circulariteit wel business te bedrijven? En wat is de relatie met de energietransitie

Vorige jaar lieten vier masters al hun stem hierover horen tijdens verschillende STEM van de Master’s.

Transition PlaygroundTijdens die vier STEM van de Master bijeenkomsten stond de vraag centraal of er wel valt te verdienen met duurzaamheid en circulariteit. Voor wie daar nog niet van overtuigd is, is juist deze masterclass met Joline Frens relevant.

Want met de Transition Playground helpt Joline je op speelse wijze in te zien welke stappen je op weg naar een duurzaam en circulair verdienmodel moet zetten. Ze helpt je met deze tool focussen op de voortgang en belangrijke innovatie-activiteiten op basis van 'strategic niche management en backcasting'.

Theorieën die gebruikt worden voor het verwezenlijken van de energietransitie door beleidsmakers met behulp van een transitie-onderzoeker. Joline heeft deze theorieën weten te vertalen naar duurzaamheid en circulariteit en op een wijze zodat innovators zelf de theorie kunnen gebruiken zonder hulp van een onderzoeker.


Opnieuw en op locatie
Deze STEM van de Master zou oorspronkelijk in december 2021 op locatie verzorgd worden. Maar lock down maatregelen maakten een aanpassing van het programma toen noodzakelijk.

We hebben Joline bereid gevonden om deze masterclass dit voorjaar te verzorgen in aansluiting op de masterclasses van vorig jaar over de businesskanten en -kansen van duurzaamheid en circulariteit.

Deelnemen?
Interesse in deelname aan deze STEM van de Master? Laat het ons weten via onderstaande button.

Over de Master van deze middag Joline Frens
Joline Frens is alumnus van de Technische Universiteit Eindhoven waar ze naast haar studie Industrial Design jarenlang bestuurlid was van een studententeam. Dit heeft geleid tot de verwezenlijking van het recent gebouwde CASA 1.0 - betaalbare, innovatieve en duurzame woningen.

In dit team en tijdens een minor Sustainable Innovation, heeft Joline zich verdiept in hoe de energietransitie werkt op macro-niveau. In dit onderwerp studeert ze dit voorjaar af  aan de Universiteit Leiden en Technische Universiteit Delft in de Joint Degree Industrial Ecology.

Joline bijt zich graag vast in moeilijke duurzaamheidsonderwerpen en is uitmuntend in wetenschapscommunicatie. Zo vertaalt ze moeilijke theorieën in "normale mensen taal" en maakt daarmee leren leuk. Haar 'gamifaction' van te nemen stappen op weg naar een duurzaam en circulair business model is daar een voorbeeld van.


Lees meer over Joline Frens op haar LinkedIn profiel.

Datum : donderdag 19 mei 2022

Tijd       : 15.00 - ca. 17.00 uur

Locatie: VSE - Schoonhoven | TEAMS

Op locatie of online deelnemen
We organiseren deze STEM van de Master in samenwerking met TEAM CORE bij VSE Industrial Automation in Schoonhoven. 


Je kunt ook deelnemen via live stream. Geef bij je aanmelding op hoe je deel wilt nemen.

Als deelnemer aan het STEM eXplain/eXpand programma kun je deze STEM van de Master ook terugkijken via de communityportal mijnSTEM.


Na aanmelding ontvang je de adresgegevens of de deelnamelink.

Tijdstip We verzorgen deze sessie van 15.00 tot ca. 17.15 uur.


Kom je naar deze locatie dan ben je vanaf 14.30 uur welkom voor een kop koffie of thee en om alvast een gesprek aan te gaan met andere deelnemers.

 Op locatie is na afloop de mogelijkheid om na te praten onder het genot van een drankje.

Neem gerust een introducé mee!

De STEM van de Master bijeenkomsten zijn een mooie gelegenheid om relaties een keer kennis te laten maken met de activiteiten van STEM-imc.
Nodig daarom gerust een relatie uit om met samen met jou deel te nemen. Een waardevol relatiegeschenk. 
En als jouw relatie na afloop eXplain/eXpand deelnemer wordt, ontvang je van ons een voucher van 10% van de waarde van die deelname die je kunt inwisselen bij andere STEM activiteiten of verlenging van jouw eigen deelname. Noteer wel de naam en het e-mailadres van jouw introducé op het aanmeldformulier voor deze masterclass.

Deelnemen of helaas verhinderd?Laat het ons weten!
Wil je op locatie of online deelnemen? Of ben je verhinderd? Laat het ons weten via de button onderaan deze pagina.


Meld je aan voor deelname

Neem ook deel aan deze STEM van de Master!

Deelname aan de 'STEM van de Master' is voor community deelnemers (eXplain en eXpand) in deze programma's inbegrepen.

Natuurlijk ben je welkom om deel te nemen op locatie.
Ben je niet in de gelegenheid persoonlijk aanwezig te zijn, dan bieden we je twee mogelijkheden om deze masterclass toch te volgen:

1. door via online streaming de bijeenkomst live op afstand te volgen;

2. of door de opname van deze bijeenkomst terug te kijken via mijnSTEM - één van de voordelen van jouw eXplain/eXpand deelname.

En natuurlijk kun je ook altijd de sheets en andere documentatie bekijken via mijnSTEM.

Geef bij je aanmelding s.v.p. aan hoe je deel wilt nemen.
Met dit formulier kun je ook aangeven dat je verhinderd bent en tevens of je je laat vervangen.