STEM imc maakindustrie bouw installatie

Met STEM blijf jij bij

Verdiep je kennis via masterclasses

Donderdag 23 september 2021 verzorgden we deze

STEM van de Master bij Bluetron | Veenendaal.

STEM van de Master - #5: Gabby van Meer over strategisch duurzaam ontwikkelen vanuit de eigen organisatie

Een alarmerend rapport van het IPCC over klimaatverandering en de inmiddels zichtbare gevolgen daarvan. Ook weer deze zomer met wateroverlast, grote hitte en bosbranden.


De roep om duurzamer produceren en consumeren en een circulaire economie wordt groter. Maar is met duurzaamheid en circulariteit wel business te bedrijven?

 

Vier masters laten hun stem hierover horen tijdens verschillende STEM van de Master’s, die we dit najaar organiseren rondom de businesskanten en -kansen van duurzaamheid en circulariteit.


Duurzame impact op organisaties

Tijdens de eerste van dit vierluik, laat master Gabby van Meer zijn stem horen over onder meer de toepassing van het Raamwerk voor Strategische Duurzame Ontwikkeling (RSDO) binnen assetmanagement. Binnen jouw eigen organisatie dus.

Hij zal daarbij tevens een toelichting geven op duurzaamheid en circulariteit in algemene zin en op de rol van assetmanagement en jouw eigen bedrijfsmiddelen daarbij.  

 

Gabby geeft tijdens deze STEM van de Master ook handreikingen hoe je in jouw eigen organisatie aan de slag kunt met activiteiten en/of installaties waarmee je het meeste impact maakt op het gebied van duurzaamheid/circulariteit.

 

Rol leveranciers

Tevens geeft hij een voorzet voor de volgende drie STEM van de Master bijeenkomsten over de businesskanten en -kansen van duurzaamheid en circulariteit. Want Gabby geeft ook een doorkijkje

In de mogelijkheden hoe je toeleveranciers hierbij kunt betrekken. Een onderwerp waar Erick Wuestman (woensdag 13 oktober) verder op ingaat.

 

De markt en businesskansen

En ook hoe je de ontwikkeling van producten en diensten zo in kunt richten dat je als bedrijf impact hebt op de duurzaamheid/circulariteit van klanten. Omdat er in iedere bedreiging van schaarste en klimaatverandering ook kansen zitten. Het onderwerp waar Geanne van Arkel op dinsdag 16 november haar kennis en ervaring over deelt.

 

Werk maken van duurzaamheid

Gabby gaat zeker ook in op de rol van de mens op het werken aan duurzaamheid en circulariteit en de keuzes die je vanuit een bedrijf hiervoor moet maken. Hoewel Joline Frens ons daarbij interactief laat ontdekken hoe je hier handen en voeten aan kunt geven binnen de eigen organisatie tijdens de STEM van de Master op donderdag 16 december.


Meer over de master van deze middag: Gabby van Meer

Gabby van Meer is een innovator die mensen en organisaties aan inhoud weet te verbinden. Dat is nodig om te voldoen aan de eisen die de maatschappij, terecht, stelt aan toekomstige (inter)nationale infra- en informatienetwerken.

Vanuit zijn achtergrond bij zowel publieke als private organisaties, heeft Gabby de afgelopen 15 jaar actief een bijdrage geleverd aan het professionaliseren van Asset Management. Met als resultaat grote performance verbeteringen.

Hij werkt daarbij vanuit een inhoudelijke basis op het gebied management, techniek, duurzaamheid, circulariteit of informatie. Daarbij heeft Gabby veel aandacht voor kwaliteitszorg, arbo, milieu en HRM waarin hij ook over een goed en breed netwerk beschikt.

Zijn ambitie is om de komende jaren, vanuit zijn kracht en gedrevenheid, mensen met elkaar te verbinden. Waar nodig speelt hij een rol spelen om aan de ontbrekende puzzelstukjes invulling te geven of deze te helpen vinden.

SAMEN, met respect voor elkaars rol en competenties, WERKEN aan verdere verbeteringen en innovaties.

Gabby heeft zijn Master Mechanical Engineering behaald aan de Technische Universiteit Eindhoven met  Asset Management als afstudeeropdracht. Na zijn studie heeft hij onder meer gewerkt bij een aantal technische B2B bedrijven zoals Alcoa en Hunter Douglas. Maar ook bij organisaties als ProRail, Van Besouw Tapijt en Compris.

Sinds 2011 is Gabby zelfstandig gevestigd als adviseur en verbonden als Consulting COO aan team CORE. Een studenten team dat die zich richt op de ontwikkeling van technologie voor duurzaam hergebruik van grondstoffen.

Zo'n 25 jaar geleden nam Gabby deel aan de STEM-opleiding Industrial Business Marketing om meer te weten te komen over de rol van marketing, communicatie, sales en innovatie bij business development van en voor technische bedrijven.

De kennis en inzichten die hij daarbij heeft opgedaan, past Gabby nog dagelijks toe. Later in zijn loopbaan heeft hij zich de principes over duurzaamheid en circulariteit eigen gemaakt vanuit het Raamwerk voor Strategische  Duurzame Ontwikkeling. Een vertrekpunt dat hij ook gebruikt tijdens de STEM van de Master op 23 september. 

Lees meer over Gabby van Meer op zijn LinkedIn profiel.

Ja, ik wil deelnemen aan één of  twee STEM van de Master's uit deze serie!


Speciaal aanbod deelname STEM van de Master 

bijeenkomsten najaar 2021

Volg dit najaar de laatste verdiepende masterclasses uit dit vierluik over de
businesskanten & -kansen van circulariteit!
 
 En kijk met ons speciale aanbod ook de drie voorgaande terug.