STEM imc maakindustrie bouw installatie

Met STEM blijf jij bij

Verdiep je kennis via masterclasses

Datum : donderdag 23 september 2021

Tijd       : 15.00- ca. 17.15 uur

Locatie: Bluetron | Veenendaal & Online | TEAMS

STEM van de Master - #5: Gabby van Meer over strategisch duurzaam ontwikkelen vanuit de eigen organisatie

Een alarmerend rapport van het IPCC over klimaatverandering en de inmiddels zichtbare gevolgen daarvan. Ook weer deze zomer met wateroverlast, grote hitte en bosbranden.


De roep om duurzamer produceren en consumeren en een circulaire economie wordt groter. Maar is met duurzaamheid en circulariteit wel business te bedrijven?

 

Vier masters laten hun stem hierover horen tijdens verschillende STEM van de Master’s, die we dit najaar organiseren rondom de businesskanten en -kansen van duurzaamheid en circulariteit.


Duurzame impact op organisaties

Tijdens de eerste van dit vierluik, laat master Gabby van Meer zijn stem horen over onder meer de toepassing van het Raamwerk voor Strategische Duurzame Ontwikkeling (RSDO) binnen assetmanagement. Binnen jouw eigen organisatie dus.

Hij zal daarbij tevens een toelichting geven op duurzaamheid en circulariteit in algemene zin en op de rol van assetmanagement en jouw eigen bedrijfsmiddelen daarbij.  

 

Gabby geeft tijdens deze STEM van de Master ook handreikingen hoe je in jouw eigen organisatie aan de slag kunt met activiteiten en/of installaties waarmee je het meeste impact maakt op het gebied van duurzaamheid/circulariteit.

 

Rol leveranciers

Tevens geeft hij een voorzet voor de volgende drie STEM van de Master bijeenkomsten over de businesskanten en -kansen van duurzaamheid en circulariteit. Want Gabby geeft ook een doorkijkje

In de mogelijkheden hoe je toeleveranciers hierbij kunt betrekken. Een onderwerp waar Reinier de Nooij (woensdag 13 oktober) verder op ingaat.

 

De markt en businesskansen

En ook hoe je de ontwikkeling van producten en diensten zo in kunt richten dat je als bedrijf impact hebt op de duurzaamheid/circulariteit van klanten. Omdat er in iedere bedreiging van schaarste en klimaatverandering ook kansen zitten. Het onderwerp waar Geanne van Arkel op dinsdag 16 november haar kennis en ervaring over deelt.

 

Werk maken van duurzaamheid

Gabby gaat zeker ook in op de rol van de mens op het werken aan duurzaamheid en circulariteit en de keuzes die je vanuit een bedrijf hiervoor moet maken. Hoewel Joline Frens ons daarbij interactief laat ontdekken hoe je hier handen en voeten aan kunt geven binnen de eigen organisatie tijdens de STEM van de Master op donderdag 16 december.


Meer over de master van deze middag: Gabby van Meer

Gabby van Meer is een innovator die mensen en organisaties aan inhoud weet te verbinden. Dat is nodig om te voldoen aan de eisen die de maatschappij, terecht, stelt aan toekomstige (inter)nationale infra- en informatienetwerken.

Vanuit zijn achtergrond bij zowel publieke als private organisaties, heeft Gabby de afgelopen 15 jaar actief een bijdrage geleverd aan het professionaliseren van Asset Management. Met als resultaat grote performance verbeteringen.

Hij werkt daarbij vanuit een inhoudelijke basis op het gebied management, techniek, duurzaamheid, circulariteit of informatie. Daarbij heeft Gabby veel aandacht voor kwaliteitszorg, arbo, milieu en HRM waarin hij ook over een goed en breed netwerk beschikt.

Zijn ambitie is om de komende jaren, vanuit zijn kracht en gedrevenheid, mensen met elkaar te verbinden. Waar nodig speelt hij een rol spelen om aan de ontbrekende puzzelstukjes invulling te geven of deze te helpen vinden.

SAMEN, met respect voor elkaars rol en competenties, WERKEN aan verdere verbeteringen en innovaties.

Gabby heeft zijn Master Mechanical Engineering behaald aan de Technische Universiteit Eindhoven met  Asset Management als afstudeeropdracht. Na zijn studie heeft hij onder meer gewerkt bij een aantal technische B2B bedrijven zoals Alcoa en Hunter Douglas. Maar ook bij organisaties als ProRail, Van Besouw Tapijt en Compris.

Sinds 2011 is Gabby zelfstandig gevestigd als adviseur en verbonden als Consulting COO aan team CORE. Een studenten team dat die zich richt op de ontwikkeling van technologie voor duurzaam hergebruik van grondstoffen.

Zo'n 25 jaar geleden nam Gabby deel aan de STEM-opleiding Industrial Business Marketing om meer te weten te komen over de rol van marketing, communicatie, sales en innovatie bij business development van en voor technische bedrijven.


De kennis en inzichten die hij daarbij heeft opgedaan, past Gabby nog dagelijks toe. Later in zijn loopbaan heeft hij zich de principes over duurzaamheid en circulariteit eigen gemaakt vanuit het Raamwerk voor Strategische  Duurzame Ontwikkeling. Een vertrekpunt dat hij ook gebruikt tijdens de STEM van de Master op 23 september. 

Lees meer over Gabby van Meer op zijn LinkedIn profiel.


Ja, ik wil deelnemen aan één en /of  meer STEM van de Master's uit deze serie!


Locatie, tijdstip, investering 

& speciaal aanbod 

Op locatie of online deelnemen
We organiseren deze STEM van de Master op donderdag 23 september op locatie en online. Deelnemers aan het STEM eXplain/eXpand programma kunnen deze masterclass ook terugkijken.


Op locatie
We zijn op locatie te gast bij Bleutron in Veenendaal. Een organisatie waarbij duurzaamheid en circulariteit zelfs de basis vormen voor het businessmodel. 


Ook online
De hele bijeenkomst is ook via livestream op jouw eigen werkplek of thuiskantoor te volgen. 

Dit mede omdat vanwege nog geldende maatregelen het aantal deelnemers op locatie beperkt is
tot 25 personen. Daarbij geldt:
Wie het eerst komt.......! En: vol = vol.

 

Geef bij je aanmelding daarom je voorkeur door voor deelname op locatie of online. 

Direct aanmelden

Tijdstip
 We verzorgen deze sessie van 15.00 tot ca. 17.15 uur.
 Op locatie is na afloop de mogelijkheid om na te praten onder het genot van een drankje.

Investering

Deelname aan de 'STEM van de Master' is voor community deelnemers (eXplain en eXpand) in het programma inbegrepen.

 

Voor niet-deelnemers bedraagt het deelnametarief normaal € 99,-  per masterclass.  Voor deze serie kun je nu een enkele masterclass volgen voor € 45,-- (bedragen exclusief 21% btw).


Aanmelden voor alleen deze STEM van de Master

Speciaal aanbod

Deelname aan de hele serie van vier masterclasses bieden we je nu aan voor een bedrag
van € 145,- (excl. btw).

Dan ontvang je net als community deelnemers de mogelijkheid om de opname terug te kijken. Dus je hoeft geen masterclass uit deze serie te missen.


Reageer wel snel, want dit aanbod is: geldig tot en met dinsdag 21 september 23.59 uur


Bekijk hier ons speciale aanbod en meld je  aan!

Speciaal aanbod deelname STEM van de Master 

bijeenkomsten najaar 2021

Volg de vier verdiepende masterclasses over de
businesskanten & -kansen van circulariteit!

 

arrow_drop_up arrow_drop_down