STEM imc maakindustrie bouw installatie

Met STEM blijf jij bij

Verdiep je kennis via masterclasses

STEM van de Master anders kijken
Datum : dinsdag 16 november 2021

Tijd       : 15.00 - ca. 17.15 uur

Locatie: online via MS-TEAMS

STEM van de Master - #7: Geanne van Arkel vanuit duurzaamheid en circulariteit anders kijken.

Een alarmerend rapport van het IPCC over klimaatverandering en de inmiddels zichtbare gevolgen daarvan. Ook weer deze zomer met wateroverlast, grote hitte en bosbranden.


De roep om duurzamer produceren en consumeren en een circulaire economie wordt groter. Maar is met duurzaamheid en circulariteit wel business te bedrijven?

 

Vier masters laten hun stem hierover horen tijdens verschillende STEM van de Master’s, die we dit najaar organiseren rondom de businesskanten en -kansen van duurzaamheid en circulariteit.


Anders kijken

Geanne neemt je in deze masterclass mee hoe zij mensen heeft meegekregen om op een andere manier naar innovatie te kijken op zowel product, proces als business model gebied. Hierbij maakt ze gebruik van de intrinsieke motivatie van mensen op basis van hun eigen ambitie en inspireert ze hen door kennis te delen dankzij meer dan 3,8 miljard jaar R&D.

 

Wanneer is productontwikkeling echt circulair en duurzaam?
Het toepassen van Biomimicry Design Thinking leidt tot inspirerende inzichten en zorgt ervoor dat innovaties geen nieuwe problemen veroorzaken, maar juist positief bijdragen aan de ecologische en maatschappelijke uitdagingen van deze tijd. Op basis van haar ervaringen van biomimicry deelt ze inspirerende voorbeelden die laten zien hoe juist de natuur als mentor, model en maatstaf de beste oplossingen genereert.


Regenererend werken

Klimaatpositief, natuurinclusief en maatschappeljik verantwoord innoveren lijkt complex, maar met de natuur als inspiratiebron en de doelstellingen van de Sustainable Development Goals als wenkend perspectief, is het voor iedereen mogelijk regenerend te werken en bij te dragen aan een inspirerende en succesvolle aanpak of organisatie die bijdraagt aan de wereld die we willen nalaten aan onze achterkleinkinderen.

 

Businesskanten & -kansen

Dit is de derde  STEM van de Master uit een vierluik over de businesskanten en -kansen van duurzaamheid en circulariteit. In de eerste gaf Gabby van Meer (23 september) inzicht in de manier waarop je met bestaande bedrijfsmiddelen al bijdragen aan duurzaamheid en circulariteit kunt leveren. 


Tijdens de tweede STEM van de master (13 oktober) liet Erick Wuestman zijn STEM horen over hoe je als onderdeel van een supply chain invloed hebt op de duurzame en circulaire prestaties van jezelf, je leveranciers en je afnemers.

 

Werk maken van duurzaamheid

Ook Geanne zal ingaan op de rol van de eigen organisatie en zeker ook in op die van de mens op het werken aan duurzaamheid en circulariteit. En op de keuzes die je vanuit een bedrijf hiervoor moet maken. Joline Frens laat ons daarbij interactief ontdekken hoe je hier handen en voeten aan kunt geven binnen de eigen organisatie tijdens de STEM van de Master op donderdag 16 december.


Meer over de master van deze middag: Geanne van Arkel

Geanne van Arkel werkte sinds 2003 als hoofd duurzame ontwikkeling bij Interface om zowel intern als extern mensen te verbinden rondom inclusieve en circulaire ontwerpopgaven. Volgens haar gaat duurzaam ontwerpen over het toepassen van een ander perspectief, waarbij je niet alleen inzoomt, maar vooral ook uitzoomt. Zo brengt zij een organisatie in beweging richting een toekomstbestendige onderneming waar samenwerken intern en in – veelal cross-sectorale - partnerschappen de standaard is.

 Geanne werkt sinds 1 januari 2020 zelfstandig om mensen en organisaties te helpen hun duurzame innovatiekracht te vergroten en een inspirerende ondernemende cultuur te ontwikkelen. Daarbij ondersteunt zijn het management en betrokken medewerkers bij het  creëren van klimaat-positieve impact en om bij te dragen aan het realiseren van de Sustainable Development Goals.

 Ze is afgestudeerd als textielingenieur en heeft een master in Biomimicry – Design Thinking, door het leren van de natuur voor innovaties op product, proces en systeemniveau. In 2018 werd zij verkozen tot MVO-manager van het jaar, met name vanwege haar holistische perspectief op wat duurzaamheid inhoudt; klimaat-positief, natuur-inclusief, sociaal, biobased én circulair. En hoe zij door een uitdagende visie te koppelen aan systeemdenken, mensen in beweging krijgt.

 

Lees meer over Geanne van Arkel op haar LinkedIn profiel.


Ja, ik wil deelnemen aan deze STEM van de Master (en meer) uit deze serie!


Speciaal aanbod

Deelname aan de aankomende masterclass (op locatie of online) uit deze serie,
bieden we je nu aan voor  € 45,- (excl. btw).

Dan ontvang je net als community deelnemers de mogelijkheid om de opname terug te kijken. Ook die van de eerste twee STEM van de Master's met Gabby van Meer, Erick Wuestman en Geanne van Arkel.
Dus hoef je geen masterclass uit deze serie te missen.


Dit aanbod is: geldig tot en met
woensdag 15 december 23.59 uur.

Reageer wel snel als je op locatie deel wilt nemen. Want: vol = vol & wie het eerst komt.......


Bekijk hier ons speciale aanbod en meld je aan!

Speciaal aanbod deelname STEM van de Master 

bijeenkomsten najaar 2021

Volg dit najaar nog twee verdiepende masterclasses uit dti vierluik over de
businesskanten & -kansen van circulariteit!

 En kijk met ons speciale aanbod ook de twee voorgaande terug.