STEM imc maakindustrie bouw installatie

Met STEM blijf jij bij

Verdiep je kennis via masterclasses

Transition Playground Joline Frens
Datum : donderdag 16 december 2021

Tijd       : 15.00 - ca. 17.15 uur

Locatie: VSE - Schoonhoven | TEAMS

STEM van de Master - #8: Joline Frens - duurzaamheid en circulariteit: it's all in the game.

Een alarmerend rapport van het IPCC over klimaatverandering en de inmiddels zichtbare gevolgen daarvan. Ook weer deze zomer met wateroverlast, grote hitte en bosbranden.


De roep om duurzamer produceren en consumeren en een circulaire economie wordt groter. Maar is met duurzaamheid en circulariteit wel business te bedrijven?

 

Vier masters laten hun stem hierover horen tijdens verschillende STEM van de Master’s, die we dit najaar organiseren rondom de businesskanten en -kansen van duurzaamheid en circulariteit.


Transition Playground

Tijdens de eerste drie STEM van de Master bijeenkomsten uit dit vierluik stond de vraag centraal of er wel valt te verdienen met duurzaamheid en circulariteit. Voor wie daar nog niet van overtuigd is, is zelfs deze masterclass met Joline Frens relevant.

Want met de Transition Playground helpt Joline je op speelse wijze in te zien welke stappen je op weg naar een duurzaam en circulair verdienmodel moet zetten. Ze helpt je met deze tool focussen op de voortgang en belangrijke innovatie-activiteiten op basis van strategic niche management en backcasting.

Theorieën die gebruikt worden voor het verwezenlijken van de energietransitie door beleidsmakers met behulp van een transitie onderzoeker. Joline heeft deze theorieën weten te vertalen naar duurzaamheid en circulariteit en op een wijze zodat innovators zelf de theorie kunnen gebruiken zonder hulp van een onderzoeker.

 

Businesskanten & -kansen

Dit is de vierde  STEM van de Master uit ons vierluik in het najaar 2021 over de businesskanten en -kansen van duurzaamheid en circulariteit. In de eerste gaf Gabby van Meer (23 september) inzicht in de manier waarop je met bestaande bedrijfsmiddelen al bijdragen aan duurzaamheid en circulariteit kunt leveren. 


Tijdens de tweede STEM van de master (13 oktober) liet Erick Wuestman zijn STEM horen over hoe je als onderdeel van een supply chain invloed hebt op de duurzame en circulaire prestaties van jezelf, je leveranciers en je afnemers.

 
Geanne van Arkel is tijdens de derde STEM van de Master (16 november) ingegaam op de rol van de eigen organisatie en op die van de mens op het werken aan duurzaamheid en circulariteit. En op de keuzes die je vanuit een bedrijf hiervoor moet maken.

Interesse in deelname aan de vierder masterclass uit deze serie? Kijk dan bij ons speciale aanbod onderaan deze pagina of meld je direct aan via de button 'ik wil deelnemen'.


Meer over de master van deze middag: Joline Frens

Joline Frens is een alumnus van de Technische Universiteit Eindhoven waar ze naast haar studie Industrial Design jarenlang bestuurlid was van een studententeam. Dit heeft geleid tot de verwezenlijking van het recent gebouwde CASA 1.0 - betaalbare, innovatieve en duurzame woningen.

In dit team en tijdens een minor Sustainable Innovation, heeft Joline zich verdiept in hoe de energietransitie werkt op macro-niveau. In dit onderwerp specialiseert ze zich op dit moment verder aan de Universiteit Leiden en Technische Universiteit Delft in de Joint Degree Industrial Ecology.

Joline bijt zich graag vast in moeilijke duurzaamheidsonderwerpen en is uitmuntend in wetenschapscommunicatie. Zo vertaalt ze moeilijke theorieën in "normale mensen taal" en maakt het leren weer leuk. Haar 'gamifaction' van te nemen stappen op weg naar een duurzaam en circulair business model is daar een voorbeeld van.

 

Lees meer over Joline Frens op haar LinkedIn profiel.


Ja, ik wil deelnemen aan deze STEM van de Master (en meer) uit deze serie!


Locatie, tijdstip, investering 

& speciaal aanbod 

Op locatie of online deelnemen
We organiseren deze STEM van de Master op donderdag 16 december op locatie en online. Deelnemers aan het STEM eXplain/eXpand programma kunnen deze masterclass ook terugkijken.


Op locatie deelnemem 
We zijn op locatie te gast bij VSE Industrial Automation in Schoonhoven.
De adresgegevens ontvang je na aanmelding.

Daarbij geldt:
Wie het eerst komt.......! En: vol = vol.

En eventuele aanscherpingen van coronamaatregelen die een samenkomst op locatie onmogelijk maken.


Online deelnemen
De hele bijeenkomst is ook via livestream op jouw eigen werkplek of thuiskantoor te volgen. 


Geef bij je aanmelding daarom je voorkeur door voor deelname op locatie of online.

Direct aanmelden

Tijdstip
 We verzorgen deze sessie van 15.00 tot ca. 17.15 uur.


Kom je naar deze bijeenkomst, dan ben je vanaf 14.30 uur welkom voor een kop koffie of thee en om alvast een gesprek aan te gaan met andere deelnemers.


 Op locatie is na afloop de mogelijkheid om na te praten onder het genot van een drankje.

Investering

Deelname aan de 'STEM van de Master' is voor community deelnemers (eXplain en eXpand) in het programma inbegrepen.

 

Voor niet-deelnemers aan deze programma's bedraagt het deelnametarief normaal € 99,-  per masterclass. Voor deze serie kun je nu een enkele masterclass volgen voor € 45,-- (bedragen exclusief 21% btw).


Aanmelden voor alleen deze STEM van de Master

Speciaal aanbod

Deelname aan de aankomende masterclass (op locatie of online) uit deze serie,
bieden we je nu aan voor  € 45,- (excl. btw).

Dan ontvang je net als community deelnemers de mogelijkheid om de opname terug te kijken. Ook die van de eerste twee STEM van de Master's met Gabby van Meer, Erick Wuestman en Geanne van Arkel.
Dus hoef je geen masterclass uit deze serie te missen.


Dit aanbod is: geldig tot en met
woensdag 15 december 23.59 uur.

Reageer wel snel als je op locatie deel wilt nemen. Want: vol = vol & wie het eerst komt.......Bekijk hier ons speciale aanbod en meld je aan!

Speciaal aanbod deelname STEM van de Master 

bijeenkomsten najaar 2021

Volg dit najaar nog twee verdiepende masterclasses uit dti vierluik over de
businesskanten & -kansen van circulariteit!

 En kijk met ons speciale aanbod ook de twee voorgaande terug.

arrow_drop_up arrow_drop_down