STEM imc maakindustrie bouw installatie

Met STEM blijf jij bij

Verdiep je kennis via masterclasses

een must have voor de ontwikkeling van business
Datum : dinsdag 28 juni 2022

Tijd       : 14.00 - ca. 16.15 uur

Locatie: FESTO - Delft | TEAMS

STEM van de Master - Joriene Beks 

Psychologische en sociale veiligheid: een must have voor de ontwikkeling van business.

Ze was al een keer gast aan de ST@Mtafel tijdens het STEMmingscafé: Joriene Beks. Expert op het gebied van psychologische en sociale veiligheid.

Onderwerpen die de laatste maanden door meldingen over onder meer grensoverschrijdend gedrag, ook in de boardroom van menig bedrijf op de agenda zijn komen te staan. Maar wat is nu precies psychologische veiligheid? Wat is het verschil met sociale veiligheid? Wat betekent het voor je bedrijf? Wat kun je er aan doen? En wat is de relatie met de business development van je bedrijf?


Impact

Tijdens het STEMmingscafé van 25 februari ging Joriene hier al op in. Maar om dieper in te gaan op de betekenis ervan voor je bedrijf en vooral ook je business, was de tijd te kort. Alle reden dus een STEM van de Master met Joriene te organiseren waar juist die vragen aan bod komen. En jezelf ook mee aan de slag gaat aan de hand van ‘praatkaarten’.

Kort gezegd: Psychologische veiligheid is van essentieel belang om goede ideeën uit te wisselen op een manier waarbij iedereen in een organisatie op de één of andere manier zijn stem kan laten horen. Want als medewerkers/collega’s zich niet veilig voelen om zich uit te spreken, ideeën te opperen, vragen te stellen, fouten bespreekbaar te maken of hun kennis en ervaring te delen, dan blijft er heel veel potentieel binnen een organisatie onbenut.


Dat kennis en kunde onvoldoende op tafel komt of zelfs het bedrijf verlaat, omdat collega’s ergens anders gaan werken. Of in onvoldoende mate aangetrokken worden omdat jongere generaties hechten aan ‘leren, autonomie en verbinden’. Elementen waarvoor een sociaal en psychologisch veilig bedrijfsklimaat van essentieel belang is.


Business belang

Het leidt ertoe dat je als organisatie niet tot die oplossingen komt die voor jouw (potentiële) klanten van belang zijn. Dat is schadelijk voor de verdere development van je business. Een goed en gezond psychologisch en sociaal veilig bedrijfsklimaat is dan ook van groot belang voor de business en raakt ook aspecten als imago, communicatie, marketing, commercie en innovatie.  En juist daar gaat Joriene tijdens deze STEM van de Master dan ook zeker verder op in.


Op locatie

Deze STEM van de Master verzorgen we in samenwerking met FESTO op locatie in Delft. En is ook online via livestream te volgen.

Deelnemen?
Interesse in deelname aan deze STEM van de Master? Laat het ons weten via onderstaande button.


Meld je aan voor deelname

Deelname aan de 'STEM van de Master' is voor community deelnemers (eXplain en eXpand) in het programma inbegrepen (meld je direct aan via de button 'Ik ben eXplain/eXpand deelnemer').


Geen deelnemer aan één van deze programma's? We bieden je verschillendemogelijkheden!
Bekijk ze via de button 'Ik wil weten hoe ik deel kan nemen'.

Meer over de master van deze middag: Joriene Beks

In 2003 rondde Joriene haar studie Bedrijfskunde af in Strategisch Management. Sindsdien begeleidt ze organisaties bij het ontwikkelen van zelflerend vermogen en het creëren van open en veilige werkomgevingen.

Haar missie: er voor zorgen dat alle medewerkers zich veilig voelen in een organisatie. Gelukkige, zelfverzekerde medewerkers creëren organisaties met impact.

Zien en gehoord worden, dat is wat zij daarbij iedereen gunt.
Hoe ze dat doet? Door mensen bewust te maken van de impact op zichzelf en op anderen. Door mensen te laten inzien dat ruimte geven aan jezelf en aan anderen, ruimte biedt voor groei en ontwikkeling.

Joriene doet dat door mensen te verbinden, door middel van een open en veilige dialoog én door samen psychologische veiligheid letterlijk te doorleven. Zodat iedereen een positieve bijdrage levert aan het grotere geheel.

Daarnaast is Joriene auteur van verschillende boeken, gastspreker en coach.

Lees meer over Joriene Beks op haar LinkedIn profiel.


Laat je inspireren door Joriene Beks en kijk onderaan deze pagina voor de verschillende mogelijkheden om je aan te melden voor deelname!


Locatie, tijdstip, deelnemen !

Op locatie of online deelnemen
We organiseren deze STEM van de Master in samenwerking met Team CORE bij FESTO in Delft.

Je kunt ook deelnemen via live stream. Geef bij je aanmelding op hoe je deel wilt nemen.

Als deelnemer aan het STEM eXplain/eXpand programma kun je deze STEM van de Master ook terugkijken via de communityportal mijnSTEM.


Na aanmelding ontvang je de adresgegevens of de deelnamelink.


Kijk onderaan deze pagina voor de verschillende mogelijkheden om je aan te melden.

Tijdstip 
 We verzorgen deze sessie op een ander tijdstip dan gebruikelijk. namelijk van 14.00 tot ca. 16.15 uur.


Kom je naar deze bijeenkomst, dan ben je vanaf 13.30 uur welkom voor een kop koffie of thee en om alvast een gesprek aan te gaan met andere deelnemers.


 Op locatie is na afloop de mogelijkheid om na te praten onder het genot van een drankje. En kun je het FESTO Experience Center bezoeken.

Deelnemen

Deelname aan de 'STEM van de Master' is voor community deelnemers (eXplain en eXpand) in het programma inbegrepen. 

 

Ben je (nog) geen deelnemer aan één van deze community programma's? Dan bieden we je twee mogelijkheden:

1. Eenmalige deelname.
Kennismakingsaanbod  € 99,-  (incl. 21% btw normaal 120,--).

2. Profiteren van ons speciale aanbod  waarover en waarmee we graag een boompje met je opzetten.


Kijk onderaan deze pagina voor de verschillende mogelijkheden om je aan te melden.

Meld je aan voor deelname

Deelnemen aan deze STEM van de Master? We zetten er graag een boompje met je over op!

Deelname aan de 'STEM van de Master' is voor community deelnemers (eXplain en eXpand) in het programma inbegrepen. Meld je dan direct aan via de button 'Ik ben eXplain/eXpand deelnemer'.


Geen deelnemer aan één van deze programma's? We bieden je twee mogelijkheden!
1. Eenmalige deelname. Kennismakingsaanbod  € 99,-  (incl. 21% btw normaal 120,--)..

2. Of overweeg direct deelnemer te worden. We zetten er graag een boompje met je over op!
Bekijk hieronder hoe je duurzaam profiteert.

Reageer wel snel als je op locatie deel wilt nemen. Want: vol = vol & wie het eerst komt.......