STEM imc maakindustrie bouw installatie

Met STEM blijf jij bij

Verdiep je kennis via masterclasses

STEM van de Master - Sustainability Special
Datum : woensdag 25 mei 2022

Tijd       : 12.40 - 13.20 uur

Locatie: TU Eindhoven
Aantal  : max. 10 plaatsen

Taal       : Engels gesproken

STEM van de Master - Merijn Tinga

Plastic Soup Surfer - Sustainability special
In cooperation with Team CORE & UT/e 

Zeevogels met plastic in hun  maag, vissen en zeeschildpadden die gevangen raken in plastic troep met de dood tot gevolg. Plastic nano deeltjes die inmiddels ook in het menselijk lichaam zijn aangetroffen.


Het probleem van plasticafval wordt in al zijn omvang steeds duidelijker. Mede door initiatieven zoals die van Merijn Tinga: The Plastic Soup Surfer.

In 2014 kwam hij met het idee om op een bijzondere manier aandacht te vragen voor plasticafval in zee. Daarvoor ontwikkelde hij van aangespoeld plastic een surfplank, waarmee hij langs de Nederlandse kust trok. 


De start van zijn activiteiten om beleidsmakers en mensen in het bedrijfsleven te stimuleren met wetgeving en zelfregulering het probleem van (plastic) zwerfafval in te dammen.


TU/e Green Week

Tijdens een lezing als voorproefje op de Green Week van TU/e deelt Merijn zijn aanpak en hoopt hij je te inspireren zelf het verschil te maken. Want kleine veranderingen kunnen grote verschuivingen teweeg brengen.


Dit jaar vindt er weer een editie van de TU/e Green Week plaats. De week van 30 mei t/m 3 juni staat bol van activiteiten op het gebied van duurzaamheid, zoals een duurzame expositie, praktische workshops en lezingen door spraakmakende sprekers.   


Sustainability special

Als partner van Team CORE mogen we vanuit STEM Industrial Marketing Community tien deelnemers aan het eXplain/eXpand programma een ticket aanbieden voor deze lezing. Een sustainability special en/of extra STEM van de Master zeg maar.


Deelnemen?
Deelnemen is alleen mogelijk als je deelnemer bent of direct deelnemer wordt van het STEM eXplain/eXpand programma. En: op = op, want we hebben slechts 10 kaarten voor deze speciale bijeenkomst beschikbaar


Meer over de master van deze middag: Merijn Tinga

Merijn Tinga is afgestudeerd bioloog, een gedreven kunstenaar en een bedreven surfer. Die combinatie bracht hem op het idee om op een bijzondere wijze aandacht te vragen voor plastic afval en ontstond het fenomeen: 'The Plastic Soup Surfer'.

Een van de drijfveren van Merijn is zijn geloof dat mensen samen het verschil kunnen maken en dat kleine stappen al een flinke verschuiving teweeg kunnen brengen.

Daarom inspireert hij mensen om die stappen te zetten. Maar zet hij ook zelf stappen naar politiek voor wetgeving rondom afval. En richting het bedrijfsleven voor het nemen van eigen verantwoordelijkheid.

Initiatieven die inmiddels hebben geleid tot het invoeren van statiegeld op plastic flesjes en het binnenkort afschaffen van wegwerpbekers.
 

Lees hier meer over Merijn Tinga en zijn initiatieven


Laat je inspireren door  Merijn Tinga en kijk onderaan deze pagina voor de verschillende mogelijkheden om je aan te melden voor deelname!


Locatie, tijdstip, deelnemen !

Deelnemen op locatie
Deze speciale en extra 'STEM van de Master' organiseren we  in samenwerking met TEAM CORE bij  de Technische Universiteit Eindhoven.


Je kunt deze keer niet via live stream deelnemen en ook niet terugkijken.

Na aanmelding ontvang je de adresgegevens.

Let op: We kunnen aan maximaal 10 eXplain/eXpand deelnemers een ticket uitreiken. Dus reageer snel!


Kijk onderaan deze pagina voor de verschillende mogelijkheden om je aan te melden.

Tijdstip
 We verzorgen deze sessie van 12.40 tot 13.20 uur.


Kom je naar deze bijeenkomst, dan ben je vanaf 12.30 uur welkom.

Deelnemen

Deelname aan deze 'STEM van de Master' is voor community deelnemers (eXplain en eXpand) in het programma inbegrepen. 

 

Ben je (nog) geen deelnemer aan een van deze community programma's? Dan bieden we de mogelijkheid om aan de lezing deel te nemen door direct ook deelnemer van het eXplain/eXpand programma te worden.

Profiteer van ons speciale aanbod  waarover en waarmee we graag een boompje met je opzetten.


Kijk onderaan deze pagina voor de verschillende mogelijkheden om je aan te melden.

Aanmelden deelnemers STEM eXplain/eXpand
Ben je al deelnemer aan het STEM eXplain/eXpand programma. Meld je dan aan via de button.


Nog geen deelnemer? Kijk dan onderaan deze pagina naar de mogelijkheid om deel te nemen en direct te profiteren van andere community voordelen!

   Laat het ons weten door je hier aan te melden    

Meld je aan voor deelname

Deelnemen aan deze STEM van de Master? We zetten er graag een boompje met je over op!

Deelname aan de 'STEM van de Master' is voor community deelnemers (eXplain en eXpand) in het programma inbegrepen. Meld je dan direct aan via de button 'Ik ben eXplain/eXpand deelnemer'.

Geen deelnemer aan één van deze programma's? Profiteer dan nu extra!
Want al je nu direct deelnemer wordt, profiteer je direct van alle Community voordelen, kun je aan deze extra STEM van de Master deelnemen en zetten we er graag een boompje met je over op!
Bekijk hieronder hoe je duurzaam profiteert.

Reageer wel snel als je 25 mei deel wilt nemen. Want: vol = vol & wie het eerst komt.......