STEM imc maakindustrie bouw installatie

Ton Oosterwijk - Associate partner

"Samen ontdekken wat de merkwaarde van jouw organisatie is..."

Creatief merkstrateeg, conceptontwikkeling en ontdekker

Ton Oosterwijk is ruim 15 jaar actief in B2B marketing en als oprichter en merkstrateeg actief in en voor  technische B2B bedrijven vanuit A5tien, creatief bureau voor B2B merkstrategie. Als creatief merkstrateeg begeleidt Ton MKB ondernemers in het professionaliseren van hun organisatie met als uitgangspunt het bedrijf als merk. Dit betekent een sterke focus op de beleving van de klant van de klant. Daarnaast neemt Ton organisaties mee langs hun kernidentiteit om uiteindelijk te komen tot een aantrekkelijk merkverhaal. 

Na een aantal jaar in loondienst als marketeer bij een leverancier in relatiegeschenken, een drukkerij en een groothandel, nam Ton de stap om als zelfstandig ondernemer verder te gaan. Dit groeide in 2019 uit tot creatief bureau voor merkstrategie A5tien met momenteel 2 medewerkers, een breed netwerk aan specialistische creatieve partners en een stabiel klantportfolio.

Associate Parner
De betrokkenheid bij STEM Industrial Marketing Community als associate partner is voor Ton enerzijds een logische stap. Dit vanuit de visie dat merkstrategie, marketing en business development alles met elkaar te maken hebben en de overtuiging dat er binnen de technische industrie nog veel te doen is op dit vlak. Een missie waar in samenwerking meer te bereiken valt dan alleen. Tegelijk is de STEM-community een prachtig netwerk van inspirerende mensen.

Ton treedt graag buiten de gebaande paden. Dit uit zich in een continue ontdekkingstocht naar nieuwe inzichten, methodes en technieken. Het doel is om voor de ondernemer verrassende mogelijkheden te creëren. Creatieve business/marketing-ideeën die de marktpositie van de organisatie versterken. Concepten met als uitwerking onder andere zakelijke websites als online showroom, creatieve wervingscampagnes en sprekende merkverhalen.

Naast de oprichting en het uitbouwen van A5tien als creatief bureau is Ton trots op twee mooie teamprestaties. Allereerst de nominatie Packaging Award met het verpakkingsontwerp van Julia Householding in opdracht van Pack-It. En de ontwikkeling van een merkidentiteit voor de technische scale-up Enduro Softslings.

Naast ondernemer en merkstrateeg is Ton vooral ook de trotse vader van 2 kinderen, al ruim 15 jaar gelukkig getrouwd, fervent hardloper, weekend-hobby-kok (met als specialiteit het broodje hamburger) en leest hij graag geestverruimende lectuur. Een voorbeeld hiervan is terug te lezen in de blog over Harari’s Homo Deus.