16 augustus 2021 
2 min. leestijd

Wat staat er dit najaar te gebeuren in technische B2B?

Wat staat er dit najaar te gebeuren in technische B2B?

Je bent misschien nog lekker ‘on tour’ – de term die we dit jaar bij STEM-imc gebruiken als je er even tussenuit bent deze zomer. Of ben je (al weer) aan de slag? 

Hoe dan ook: de vakantieperiode komt langzaam tot een einde. Een druk najaar voor de bouw, installatietechniek en maakindustrie nadert. Met ook allerlei activiteiten die van start gaan. Die ook te maken hebben met de business development van jouw technisch B2B organisatie. 

Kom persoonlijk - of online - weer aanwaaien 
Over Business Development en andere marketing, sales, communicatie en innovatie gerelateerde zaken praten we graag weer met je tijdens een nieuw seizoen van het wekelijkse STEMmingscafé. 

Voor de start daarvan gaan we vrijdag 27 augustus (vanaf 13.30 uur tot ca. 17 uur) ‘on tour’. We zijn dan te gast bij KraussMaffei in Breda. En jij kunt daar bij aanwezig zijn.

Je bent van harte welkom om persoonlijk aan te komen waaien tijdens het STEMmingscafé die middag en de aansluitende netwerkborrel met speciale BBQ-borrelhapjes. Online deelnemen aan deze ‘on tour’ versie van het STEMmingscafé kan overigens ook.

Klik hier voor meer informatie en om je aan te melden voor jouw online of on-site deelname.

STEM van de Master
We attenderen je ook graag op de vier STEM van de Master bijeenkomsten dit najaar over de businesskanten en -kansen van duurzaamheid en circulariteit. Save the dates en meld je daarna aan!

Of beter nog: meld je alvast direct aan voor viermaal de ‘STEM van de Master’ dit najaar.

Die masterclasses zijn inbegrepen in jouw eXplain/eXpand deelname en zonder meer ook alle vier te volgen. Ook als je niet op locatie aanwezig kunt zijn. 

Want een van de voordelen van jouw deelname aan deze programma’s is dat je altijd de livestream kunt volgen of de opname achteraf terug kunt kijken. 

Inspireren
Dit najaar willen we je ook weer inspireren met diverse programma’s die gepland staan. Daarmee helpen we jou en/of jouw collega’s met inzichten, kennis en vaardigheden op het gebied van Business Development in een technische B2B omgeving. Ontdek er meer over in het volledige overzicht met aankomende activiteiten.

Zoals gebruikelijk willen we je op verschillende manieren inspireren met deze mailing. Daarom attenderen we je ook op een aantal blogs die we recent op de website geplaatst hebben, zoals:

    Gouden handjes –  en wat de rol van een goed bedrijfsimago is bij het vinden, boeien en binden van mensen met gouden handen, ondanks krapte op de arbeidsmarkt.

    Gooi je bedrijfsimago niet te grabbel – over de rol van medewerkers bij het op de juiste wijze uitdragen daarvan.

    Klanten komen te voet en gaan te paard – nieuwe klanten komen niet zomaar aanwaaien maar in de meeste bedrijven staat de achterdeur wagenwijd open.

    Stop actie in je communicatie – weet met welk doel je communiceert, zo voorkom je dat je verzuimt je doelgroep aan te sporen tot actie over te gaan

We ontmoeten je (weer) graag tijdens één of meer van onze sessies: welkom!

Heb je vragen die je een keer persoonlijk wilt stellen? Neem dan gerust per mail of telefonisch contact met ons op.

Met vriendelijke groet en tot ziens op 27 augustus of na de zomer,

STEM Industrial Marketing Community 

Maarten van der BoonWillem de Vries


Over de schrijver
Ik ben een denker en doener. En op betrokken wijze zet ik mijn deskundigheid en inventiviteit in voor mensen en bedrijven. Zowel door hen te helpen vaardigheden te verwerven als bij de uitvoering van activiteiten. Noem het trainen en coachen. Net zoals ik dat doe bij de schaatssport waar ik mensen train en coach. De vergelijking met het bedrijfsleven: tijdens trainingen kun je vaardigheden aanreiken en laten oefenen. Tijdens de wedstrijd kun je als coach nog slechts een enkele aanwijzing geven. De sporter moet zelf de prestatie leveren. En dat geldt ook voor mensen in het bedrijfsleven. Ik help je graag beter te worden bij het uitvoeren van jouw business development activiteiten. Ook op deze plaats via blogs en artikelen. Doe er je voordeel mee om je eigen prestaties te verbeteren. En heb je toch nog vragen? Of tijdens de uitvoering een aanwijzing nodig? Neem gerust contact op.
Reactie plaatsen