De metselrobot

De metselrobot

De Metselrobot

In de editie Cobouw50 (december 2017) werd ook geschreven over de toenemende robotisering in de bouw en installatie. Zo lees je een artikel over de metselrobot. Interviewer en tekstschrijver Ton Verheyen benaderde onder andere mij met de vraag of ik hierover mijn visie wilde delen. Nu is mijn inhoudelijke kennis over metselen beperkt, zeg gerust nul. Maar in algemene zin kan ik wel iets zeggen over robotisering en hoe ik verwacht dat dit onze sectoren gaat raken.
Het artikel “De metselrobot komt eraan, maar wanneer?” is hier te lezen (of klik op de afbeelding).
Een impressie
Op YouTube vond ik dit filmpje van een metselrobot. Ter illustratie deel ik deze graag.

Mijn perspectief
Robots, het is en blijft een gevoelig onderwerp. De één ziet het als een bedreiging voor de mensheid, de ander juist als een kansrijke ontwikkeling. Ik zie robots als een ‘uitingsvorm’ van achterliggende geautomatiseerde technologie (robotica). Het samensmelten van verschillende technologieën en de verrijking via kunstmatige intelligentie brengt nieuwe technologische mogelijkheden. En zodra deze effectiever blijken te zijn dan menskracht gaan deze toegepast én door ons geaccepteerd worden. Het veranderd de wereld en vraagt van ons een vermogen tot aanpassen.
 

Over de schrijver
Ik ben een ondernemende en creatieve verbinder. Mijn energie en kracht liggen in het inspireren, motiveren en organiseren van mensen en ideeën. In het onderwijs, de zorgsector en het technisch bedrijf. Ik neem mensen graag mee in mijn visie op ontwikkelingen in de technologie. En dat vanuit het oogpunt innovatie, business development of marketing. Ook werk ik graag aan resultaatgerichte antwoorden op vragen, behoeften of (markt- / organisatie)ontwikkelingen. Hierin maak ik gebruik van LEGO® SERIOUS PLAY® methode. Tot slot: ik ben geen techneut, maar wel iemand die de techno-taal verstaat.
Reactie plaatsen