STEM imc maakindustrie bouw installatie

Maarten van der Boon - Associate Partner

"De marketeer is een verbinder."

Maarten van der Boon Partner STEM-imc

Bevlogen, creatief en verbindend

Maarten van der Boon (1973) is actief in de wereld van onderwijs, zorg en technologie. Sinds 2018 is hij als associate partner en docent actief voor STEM-imc. Naast zijn bijdragen aan onze organisatie is hij als manager marketing & sales verbonden aan Profity / BIM4Production BV en als docentcoach aan de Christelijke Hogeschool Ede.

 

Schakel Maarten in als dagvoorzitter, spreker of facilitator in LEGO® SERIOUS PLAY® . 


Als manager Marketing & Sales is hij verantwoordelijk de communicatie- en marketing van de softwareproducten Profity en BIM4Production. Beide bedrijven ontwikkelen specifieke software voor industriële elementenbouwers (denk aan beton-, staal-, houtskeletbouwers) . Voor de opleiding Ad ICT Service Management aan de Christelijke Hogeschool Ede is hij als docent werkzaam. Hij begeleidt ICT-studenten in hun persoonlijke en professionele ontwikkeling en doceert  in het vak Business Modelling en Proces Management. Op analytische en creatieve wijze benadert Maarten onderwerpen steeds vanuit het kruispunt mens, functionaliteit en technologie.

In zijn dagelijkse praktijk maakt Maarten volop gebruik van LEGO®. Hij is gecertificeerd facilitator in de LEGO® SERIOUS PLAY® methode (certificatie: Basics, Business Model Canvas en Design Thinking). Er zijn diverse mediapublicaties van zijn hand te vinden en hij is een gevraagd spreker. Op enthousiaste, kritische en verrassende wijze inspireert hij zijn publiek over kansen en mogelijkheden die technologie biedt in de woon-, werk- of zorgomgeving. En dat zonder in de techniek te duiken.


Achtergrond & ervaring
Maarten heeft ruime ervaring opgedaan bij technisch dienstverlener Leertouwer b.v. in Barneveld en bij de zorgorganisatie De Zorg van Toen in De Bilt. 

Bij Leertouwer was hij actief als manager R&D en innovatie en tevens lid van het managementteam en daarvoor als hoofd communicatie & marketing. Bij onder andere brancheorganisatie Techniek Nederland en maatschappelijke non-profit organisaties heeft hij verschillende bestuursfuncties vervuld. Binnen de technologiesector heeft hij gedegen kennis en bekendheid opgebouwd in onderwerpen als woning- en gebouwautomatisering (domotica), ICT, zorg- en cognitieve technologie. 

In zijn uitstap naar de zorgsector was hij bij zorgorganisatie De Zorg van Toen eveneens lid van het managementteam. Als manager Mens en Organisatie was hij verantwoordelijk voor de domeinen Organisatie (structuur en processen), Innovatie (dienst- en conceptontwikkeling /  kantoor - en zorg ICT) en Marketing & Communicatie.

Schakel Maarten in voor bijvoorbeeld...

maarten-van-der-boon-lego-serious-play

LEGO® SERIOUS PLAY®

LEGO SERIOUS PLAY is een internationale methodiek om diverse vraagstukken te beantwoorden vanuit 100% betrokkenheid en 100% draagvlak.
maarten-van-der-boon-business-development

BUSINESS MODEL CANVAS

Via het Business Model Canvas en het Value Proposition Canvas krijgt u gestructureerd inzicht in de kansen en mogelijkheden van nieuwe proposities.

Maarten van der Boon Spreker

SPREKER | DAGVOORZITTER

Inspirerend en confronterend als spreker en de actieve meedenker en verbinder als dagvoorzitter. Geeft een energieke drive in en aan uw evenement.