STEM imc maakindustrie bouw installatie

Willem de Vries - Managing partner

"Marketing is geen reclame."

Willem de Vries

Deskundig, betrokken en inventief

Willem heeft jarenlange ervaring in strategische en operationele marketing, zowel in B-to-B omgevingen, zakelijke dienstverlening als voor organisaties die (ook) op de consumentenmarkt opereren. Hij leerde het marketingvak in de praktijk en via diverse vakgerichte opleidingen. In december 2006 rondde hij Cum Laude zijn Master of Marketing af aan TIAS-NIMBAS Business School (Tilburg).


Willem was werkzaam in diverse Marketing & Communicatiefuncties. Onder meer bij Blauw & Blank adviesbureau voor corporate identity en communications en Normad & Blend Communicatieadviesbureau.  Bij beide organisaties verzorgde hij marketing- en communicatieactiviteiten voor uiteenlopende opdrachtgevers in de zakelijke dienstverlening, industrie, techniek, automotive, food, gezondheidszorg en (semi-)overheden.


Ook kent hij de ‘klantzijde’ van het vak en was onder meer betrokken bij Color Vision (photofinishing) voor de merken Presto Print, Kolibri en FotografenGilde. Tevens was hij ruim zes jaar marketing manager bij de Luba Groep (personele dienstverlening). In beide sectoren had hij te maken met zowel B2B als B2C marketingactiviteiten.


Startte in 2006 een eigen marketingadviespraktijk en nam van daaruit in 2008 een belang in STEM Industrial Marketing Community. In zijn functie als managing partner behartigt hij de(marketing)belangen van opdrachtgevers en de van eigen organisatie. Daarnaast houdt hij zich ook nadrukkelijk inhoudelijk bezig met het aanbod van de marketingopleidingen van STEM. Willem is mede-auteur van het boek: Marketing is geen reclame.