De marketingcommunicatiemix

De marketingcommunicatiemix

De marketingcommunicatiemix

U heeft een boodschap die u wilt overbrengen naar uw klant. Al snel wordt er gekeken naar online-instrumenten. Website, sociale media of banners. Laagdrempelig, snel en goedkoop. Maar let op er is meer om uit te kiezen. Samengevoegd in de marketingcommunicatiemix.
De mix geeft meer dan de online-droom die verschillende goeroes u doen geloven. Dat er een verschuiving plaatsvindt van offline naar online is onmiskenbaar waar. En met technologieën zoals augmented reality en 3D, neemt dit alleen maar toe. Maar onderschat de kracht van offline niet. Denk maar aan de reclamefolder. Niemand zegt hierin te kijken. Toch neemt het toepassen of gebruik hiervan nog steeds toe. Offline is niet overleden. Het wordt wel anders ingezet. En hier komt weer de marketingcommunicatiemix om de hoek kijken.
De boodschap die u wilt overbrengen, vraagt om een passend middel. Een keuze die uw doelgroep steeds meer bepaalt. Leuk om via Facebook foto’s te delen van uw projecten. Maar wat als uw klant daar geen gebruik van maakt? Schitterend om via Twitter te roeptoeteren hoe goed u bent, maar met 80 volgers (waarvan 50 leveranciers of concurrenten) zet dit geen zoden aan de dijk. Elke boodschap vraagt om de inzet van de juiste instrumenten. Het is net een orkest, daar ontstaat ook de mooiste muziek door het samenspel van de juiste muziekinstrumenten.
Een marketingcommunicatiemix bestaat uit alle instrumenten die u kunt inzetten om uw boodschap over te brengen en communicatiedoelen te bereiken. Instrumenten zoals: reclame/media, onlinecommunicatie, public relations, sponsoring, evenementen, winkelcommunicatie, promoties, direct marketing, persoonlijke verkoop. Elk van deze instrumenten hebben in de toepassing voor- en nadelen. Het gaat nu te ver om deze stuk voor stuk te behandelen. Steeds opnieuw een goede afweging maken, blijft daarom mijn advies.

Over de schrijver
Ik ben een ondernemende en creatieve verbinder. Mijn energie en kracht liggen in het inspireren, motiveren en organiseren van mensen en ideeën. In het onderwijs, de zorgsector en het technisch bedrijf. Ik neem mensen graag mee in mijn visie op ontwikkelingen in de technologie. En dat vanuit het oogpunt innovatie, business development of marketing. Ook werk ik graag aan resultaatgerichte antwoorden op vragen, behoeften of (markt- / organisatie)ontwikkelingen. Hierin maak ik gebruik van LEGO® SERIOUS PLAY® methode. Tot slot: ik ben geen techneut, maar wel iemand die de techno-taal verstaat.
Reactie plaatsen