De waarde van waarde

De waarde van waarde

Wat is waarde, uitgelegd in de context van bedrijven en haar marketing? En hoe staat het met toegevoegde waarde? Wat is dat nu écht? Is het waardemodel van Porter uit 1985 nog steeds bruikbaar in deze tijd? En hoe zit het eigenlijk met de value chain, value stream en het Business Model Canvas? Deze, en andere vragen rond waarde ga ik de komende tijd beantwoorden in een columnsreeks.


Vaak wordt het begrip direct gekoppeld aan geld. Aan euro’s dus. Maar, klopt dit wel? Of doen we daarmee te kort aan het begrip en is er een bredere uitleg? De columns in Installateurs Zaken gaan hierover. De reeks wordt opgeknipt in drie blokken. Het eerste blok van drie columns gaat over wat waarde is en hoe en waar(in) je het kunt herkennen. Daarna volgen er drie columns over hoe je waarde creëert en toevoegt. En dan tot slot leest u in het laatste blok over hoe u het in de organisatie inbrengt en borgt.

De serie schrijf ik vanuit mijn hoedanigheid als associate partner in STEM Industrial Marketing Centre. STEM IMC heeft tot doel technische mensen en bedrijven te verbeteren in hun marktgerichtheid. Dit doen wij onder andere door het geven van trainingen, opleidingen en masterclasses. De kennis die ik deel in de columns ga ik verbinden met extra informatie op de website. Denk hierbij aan invulschema’s of oefeningen die u helpen ‘waarde’ te plaatsen in uw eigen onderneming en activiteiten. De site vind u op www.stem-imc.com/InstallateursZaken. Er staat nu meer informatie over hoe een en ander in haar werk gaat.

Het is voor mij een experiment in het verbinden van offline (de maandelijkse column) en online (het studiemateriaal). Gaat het u helpen in het lezen, leren en doen? Ik hoor het graag van u!


(column: Installateurs Zaken, editie januari 2020)


Over de schrijver
Ik ben een ondernemende en creatieve verbinder. Mijn energie en kracht liggen in het inspireren, motiveren en organiseren van mensen en ideeën. In het onderwijs, de zorgsector en het technisch bedrijf. Ik neem mensen graag mee in mijn visie op ontwikkelingen in de technologie. En dat vanuit het oogpunt innovatie, business development of marketing. Ook werk ik graag aan resultaatgerichte antwoorden op vragen, behoeften of (markt- / organisatie)ontwikkelingen. Hierin maak ik gebruik van LEGO® SERIOUS PLAY® methode. Tot slot: ik ben geen techneut, maar wel iemand die de techno-taal verstaat.
Reactie plaatsen