Een ‘life-time learning’ - Overleven in de installatiebranche

Een ‘life-time learning’ - Overleven in de installatiebranche

Een ‘life-time learning’ – Overleven in de installatiebranche

Opnieuw een prikkelende rondvraag in InstallatieJournaal, editie februari 2017. Een persoonlijke vraag dit keer: “Hoe houdt u uw vakkennis op peil?”. Opnieuw kan ik het niet laten een reactie te geven. Want het mag iedereen wel duidelijk zijn dat onze sector aan het veranderen is. Drastisch. En dat dit ook effect heeft op de benodigde kennis en kennisontwikkeling, staat voor mij als een paal boven water.
Geen van de reactiegevers zegt dat hij niet aan kennisvergaring doet. En dat doet mij goed. Toch kriebelt het. Waarom? Omdat ik eigenlijk in de antwoorden een rode draad ontdek. Eén die ik eerder ook in de TechBarometer – een onderzoek door ROVC (2016) – aantrof. Het heeft er de schijn van dat een deel van de sector een beetje blijft ‘hangen’ in het bijscholen in de laatste norm- of productkennis. En het lezen van de vakbladen. Natuurlijk is met beiden zeker niets mis. Blijven doen, zou ik adviseren. Maar is dat voldoende? Ik denk het niet.

Lees dit artikel verder op mijn LinkedIn.

Over de schrijver
Ik ben een ondernemende en creatieve verbinder. Mijn energie en kracht liggen in het inspireren, motiveren en organiseren van mensen en ideeën. In het onderwijs, de zorgsector en het technisch bedrijf. Ik neem mensen graag mee in mijn visie op ontwikkelingen in de technologie. En dat vanuit het oogpunt innovatie, business development of marketing. Ook werk ik graag aan resultaatgerichte antwoorden op vragen, behoeften of (markt- / organisatie)ontwikkelingen. Hierin maak ik gebruik van LEGO® SERIOUS PLAY® methode. Tot slot: ik ben geen techneut, maar wel iemand die de techno-taal verstaat.
Reactie plaatsen