28 februari 2013 
1 min. leestijd

Het verhaal over de auto

Het verhaal over de auto

Iemand kocht eens een nieuwe auto. Vooraf had hij een wensenlijst gemaakt. Het moest een witte driedeursauto worden, maximaal 2 meter groot, 18 kilometer op 1 liter brandstof en in een standaard uitvoering. Bij verschillende autobedrijven had hij aanbiedingen opgevraagd. Hij gunde de levering bij een dealer 50 km vanaf zijn woonplaats die was het goedkoopst met een Fiat 500. Levertijd: vijf weken.
In de eerste week vond de koper drie deuren toch niet handig. Hij veranderde het naar vijf deuren.
In de tweede week bedacht de man dat een auto van 2 meter toch erg klein was. Hij liet het veranderen naar 5 meter.
In de derde week voegde de man navigatie, leren bekleding en allerlei andere slimme snufjes aan de auto toe. De motor werd vervangen naar een krachtigere uitvoering.
In de vierde week besloot de man dat voor op de motorkap een ster geplaatst moest worden. Want, zo meende hij, dit verfraaide de auto aanzienlijk.
In de vijfde week vond hij wit toch te besmettelijk. Hij veranderde de kleur naar parelblauw.
In week zes belde hij de dealer met de vraag waar zijn auto bleef. De dealer legde hem netjes uit dat alle wijzigingen voor een vertraging van een week zorgde. Na een week ongeduld was het dan zover: de sleuteloverdracht.
Kort daarna viel de factuur op de mat. Daarop stond: ‘Levering Fiat 500 in uitvoering Mercedes CLS’. De man protesteerde bij de dealer die hem aanhoorde. “Meneer”, zij hij uiteindelijk, “ik heb u geleverd waarom u heeft gevraagd”. De koper reageerde direct: “Alleen met factuurprijs, anderhalf keer hoger dan wanneer ik direct de Mercedes CLS had gekocht”. De dealer knikte instemmend: “U kocht een Fiat 500 en paste deze gedurende de levertijd aan naar een Mercedes CLS. Waarom heeft u die dan niet direct gekocht?”
De moraal
Menig domoticabestek geeft een technische opsomming en mist de functionele vraag. Een domoticaspecialist helpt u graag om uw persoonlijke wensen ‘scherp’ te krijgen. Gewoon doen!

Over de schrijver
Ik ben een ondernemende en creatieve verbinder. Mijn energie en kracht liggen in het inspireren, motiveren en organiseren van mensen en ideeën. In het onderwijs, de zorgsector en het technisch bedrijf. Ik neem mensen graag mee in mijn visie op ontwikkelingen in de technologie. En dat vanuit het oogpunt innovatie, business development of marketing. Ook werk ik graag aan resultaatgerichte antwoorden op vragen, behoeften of (markt- / organisatie)ontwikkelingen. Hierin maak ik gebruik van LEGO® SERIOUS PLAY® methode. Tot slot: ik ben geen techneut, maar wel iemand die de techno-taal verstaat.
Reactie plaatsen