Megafoon twitter

Megafoon twitter

Op 1001 manieren zijn wij met elkaar te verbinden via het internet. We krijgen steeds meer podia om onze mening, waardering, ongenoegen of ‘personal stuff’ te delen met de wereld. In woord en beeld. Doordacht of impulsief. In vaktaal noemen we dit materiaal User Generated Content. Content waarmee – afhankelijk van de behoefte – door anderen iets gedaan wordt. Soms op een onvoorspelbare en bizarre manier.
Het woord social in social media duidt op de communicatie die over en weer ontstaat. En het groepsgedrag wat daaruit volgt. Ik focus eens op Twitter. Hoe verrijkt u uw volgers in hun kennis? Dat ze actief worden in het delen (retweeten). De uitdaging: maak van volgers ambassadeurs.
Doordacht gebruik maken van Twitter loont.  Het vraagt inspanning en tijd om digitaal in gesprek te gaan met uw publiek. Een open deur: vermijd de valkuilen! Bijvoorbeeld door alleen te zenden. Voor de 20ste keer twitteren dat u de nieuwste ketel tegen een scherpe prijs in de aanbieding heeft, werkt niet. Ik denk aan de twitterreeks van een airco-installateur; over hoe goed ze zijn. Of hun producten. Of de grootte van hun magazijn. Of…vul maar zelf in. Als volger word ik daar niet wijzer van!
Twitter is meer dan een digitale megafoon. Maak er gebruik van, trechter (luister) en toeter (zend). Hoe? Denk in het voorbeeld van de airco-installateur aan het delen van onderzoek: ‘Comfortabele werktemperatuur zorgt voor hogere productiviteit’. Vanzelf met een weblink naar onderzoek. Of feliciteer eens een opdrachtgever met de gemaakte keuze. Of voor het vertrouwen in jouw bedrijf.
Nog twee tips. Twitter niet als ‘bedrijf’. Wees in de bio (de profielomschrijving) duidelijk wie er áchter het toetsenbord zit. Dat is wel zo sociaal! En deel, reageer, waardeer en beantwoord tweets van anderen. U zult zien en ervaren: megafoon Twitter werkt.

Over de schrijver
Ik ben een ondernemende en creatieve verbinder. Mijn energie en kracht liggen in het inspireren, motiveren en organiseren van mensen en ideeën. In het onderwijs, de zorgsector en het technisch bedrijf. Ik neem mensen graag mee in mijn visie op ontwikkelingen in de technologie. En dat vanuit het oogpunt innovatie, business development of marketing. Ook werk ik graag aan resultaatgerichte antwoorden op vragen, behoeften of (markt- / organisatie)ontwikkelingen. Hierin maak ik gebruik van LEGO® SERIOUS PLAY® methode. Tot slot: ik ben geen techneut, maar wel iemand die de techno-taal verstaat.
Reactie plaatsen