26 juni 2019 
in Bouw
1 min. leestijd

The New Builders / 'Van producten en projecten naar diensten en klanten’

The New Builders / 'Van producten en projecten naar diensten en klanten’

Vooraf aan het jaarlijkse congres van The New Builders, 5 juni in het AFAS Theater in Leusden, heeft Maarten van der Boon een introductieworkshop met de LEGO® SERIOUS PLAY® (LSP) methode verzorgt. Drie deelnemers blikken terug en geven hun reactie.

Marinus Gardenier – Ik was al lang benieuwd naar de inzet van LSP ten aanzien van begrip van onze omgeving en onszelf. Dit was dan ook een prima gelegenheid voor een korte kennismaking met deze methode. Voorafgaand aan de workshop heb ik de site van LSP bekeken. Ondermeer las ik dat: “je in een uur spelen, meer van een persoon (en jezelf) kunt leren dan in een levenslang praten”. Mooi verwoordt. Indrukwekkend om te ervaren hoe de methode kan worden ingezet voor innovatie en experiment. Je wordt als vanzelf in beweging gezet en ziet dat ook bij de anderen om je heen gebeuren, wat automatisch leidt tot verbinding en vertrouwen.

Fijn ook om het enthousiasme bij Maarten te zien om de methode op deze wijze te kunnen inzetten en met ons te delen. Het is hartverwarmend om te kunnen ervaren dat door het gebruik van LSP mensen ‘loskomen’. Hierdoor ontstaat een ongekende energie en ruimte. LSP is een prima middel om de menswaardigheid en de innovatie binnen de bouwsector te vergroten. Het sluit naadloos aan bij de missie van The New Builders.

Arthur van der Lee – Ik vond de workshop leuk om te doen (met Lego spelen!). Daarnaast vind ik dit een goede manier om weer andere nieuwe builders te ontmoeten. Nou was deze workshop ook enigszins psychologisch, dus kregen we van een ieder gelijk al een persoonlijke indruk. Enfin, positief dus.

Erik Waanders – Een eye-opener. Dit is een zeer prettige, krachtige en snelle methode om samen snel resultaten te bereiken.

Over de schrijver
Ik ben een ondernemende en creatieve verbinder. Mijn energie en kracht liggen in het inspireren, motiveren en organiseren van mensen en ideeën. In het onderwijs, de zorgsector en het technisch bedrijf.Ik neem mensen graag mee in mijn visie op ontwikkelingen in de technologie. En dat vanuit het oogpunt innovatie, business development of marketing. Ook werk ik graag aan resultaatgerichte antwoorden op vragen, behoeften of (markt- / organisatie)ontwikkelingen. Hierin maak ik gebruik van LEGO® SERIOUS PLAY® methode. Tot slot: ik ben geen techneut, maar wel iemand die de techno-taal verstaat.
Reactie plaatsen