Accepteer dat we van tijdperk veranderen

Accepteer dat we van tijdperk veranderen

tijdperkEind juni reageerde ik op een vraag in het magazine Installatie Journaal. Mijn reactie week af van de antwoorden de al gegeven waren. Reden genoeg voor de redactie om het antwoord te publiceren op hun website. Hieronder het artikel. Mijn reactie lag in lijn van een blog die ik juist een paar dagen ervoor publiceerde. De blog “Is er toekomst voor het installatiebedrijf?” volgde, dat kon niet uitblijven.
– Maarten van der Boon
 
“Accepteer dat we van tijdperk veranderen”
Barneveld – Verkopen leveranciers te veel artikelen ook via de bouwmarkt? Maarten van der Boon jr Leertouwer): “Ik maak me er écht niet druk om. Van mij mogen ze nog meer gaan verkopen via bouwmarkten.”
Lezers van vakbladen Installatie Journaal en Gawalo beantwoordden in de juni-juli-edities de vraag of leveranciers te veel artikelen ook via de bouwmarkt verkopen. De meesten van hen reageerden hierop bevestigend. Maarten van der Boon jr., manager business development en innovatie van Leertouwer, komt met een tegengeluid: “Off- of online zie je steeds meer van dit soort verschuivingen. Accepteer dat we van tijdperk veranderen.”
Oudeschooldenken
Van der Boon: “Als branchebedrijven moeten wij ons er nog bewuster van zijn dat onderscheiden op techniek en zeker op producten gewoon niet meer van deze tijd is. Daaraan vasthouden is oudeschooldenken. De nieuwe school onderzoekt waar zijn échte toegevoegde waarde ligt. En weet deze goed in het voetlicht en over de bühne te krijgen.”
Nieuwe verdienmodellen
Volgens Van der Boon is het belangrijk nieuwe verdienmodellen te bedenken. “De kracht zit in eenvoud. Zorg dat je in top of mind bent bij de klant ook al kopen ze de kwaliteitsproducten ergens anders. Laat het risico liggen waar het ligt. Bied wél de oplossing wanneer hij vastloopt in dat wat hij in zijn perceptie ‘uitstekend zelf kan doen’. Laat jouw dienstverlening perfect aansluiten op wat de klant van nu wil. Stop denken in producten(marge). Start met het denken in de combinatie van functionaliteit, diensten en techniek. En commercieel? Wees creatief: you can’t beat them, so join! Wedden dat die bouwmarkt dát niet leuk vindt.”
(Bron: Cobouw – E-Installatie | Laatst gewijzigd:30-06-2014 11:28)
 

Over de schrijver
Ik ben een ondernemende en creatieve verbinder. Mijn energie en kracht liggen in het inspireren, motiveren en organiseren van mensen en ideeën. In het onderwijs, de zorgsector en het technisch bedrijf. Ik neem mensen graag mee in mijn visie op ontwikkelingen in de technologie. En dat vanuit het oogpunt innovatie, business development of marketing. Ook werk ik graag aan resultaatgerichte antwoorden op vragen, behoeften of (markt- / organisatie)ontwikkelingen. Hierin maak ik gebruik van LEGO® SERIOUS PLAY® methode. Tot slot: ik ben geen techneut, maar wel iemand die de techno-taal verstaat.
Reactie plaatsen