30 december 2014 
2 min. leestijd

Adieu voornemens

Adieu voornemens

Voornemens“5 redenen om…”, “10 voornemens waar u…” en 1001 andere voornemens – al dan niet in lijstjes – knallen mijn social mediaschermen door. Ik word er wel een beetje moe van. Want, laten we eerlijk zijn, een voornemen lijkt mij te veel op ‘proberen te gaan doen’. Wanneer het daarbij blijft, verandert er dus niets. En blijft alles bij het oude.
Adieu voornemens
Het magische moment tussen 31 december en 1 januari komt steeds dichterbij. Vanaf 0:01 uur is namelijk alles anders. Het lijkt of de wereld opnieuw begint te draaien. Want dan stoppen we in één keer wél met roken. Dan gaan we wél elke week sporten. Dan starten we écht met het boek ‘dat je altijd al’ hebt willen schrijven. De jaarwisseling is het geijkte moment om allerlei voornemens uit te spreken. Voornemens die meermaals het einde van de eerste maand niet halen.
Dromen, durven, doen
Ben Tiggelaar heeft het mooi beschreven in zijn gelijknamige boek. Op een x-moment komt het tot een keuze. Doe ik het, of niet? Ga je ervoor, of niet? Welke situatie het ook betreft, je maakt altijd een keuze. Zelfs als je niet kiest. Om deze reden heb ik eigenlijk niets met voornemens. Het is mij te twijfelachtig. Ik maak liever een keuze om er vervolgens ook echt voor te gaan. Want ook daar geloof ik in: dat wat je écht wilt, behaal je. Is het niet alleen, dan zeker met de (oprechte) hulp van anderen.
Toekomst is nu
In een presentatie heb ik eens gezegd: “De beste manier om de toekomst te voorspellen, is haar zelf te creëren.” Hier geloof ik nog steeds in. Dit betekent niet dat dan direct alles gaat zoals jij wilt. Soms moet je gaandeweg (bij)leren. Struikel je over onvoorziene obstakels, die je gekozen pad doorkruisen. Voor mij persoonlijk geldt dat er altijd sprake is van samenwerking. Want samen bereik je meer in minder tijd.
Mijn to-do-2015-top-3-lijst
Natuurlijk blijf ik niet achter. Hierbij mijn to-do-lijstje. Niet objectief of onafhankelijk samengesteld. Gewoon gezien vanuit mijn dagelijkse job. In 2015 gaan onze opdrachtgevers, het Leertouwer-team en ik een succes maken van:
#1: Conview Care
Dé flexibele oplossing in zorgtechnologie die primair eens écht niet gaat om techniek. Maar om visie, relevantie, flexibiliteit en functionaliteit.
#2: eCoach
Een dienstenplatform waarin de bekende Trias Energetica verbonden is aan de drie P’s van MVO. Via de P van Plezier verbinden we op meetbare wijze persoonlijk gedrag aan energieresultaten.
#3: Connect
Het is niet meer te stoppen: everyone to everything. Met de dienst Connect verbinden we niet alleen mensen. Ook communicatiemiddelen, processen, machines en wat al nog niet meer. Handig onder één dak.
Samen gaan we er een mooi jaar van maken. Dat lukt als de intentie er al is. Ik wens u een heel gezond en succesvol 2015 toe.

Over de schrijver
Ik ben een ondernemende en creatieve verbinder. Mijn energie en kracht liggen in het inspireren, motiveren en organiseren van mensen en ideeën. In het onderwijs, de zorgsector en het technisch bedrijf. Ik neem mensen graag mee in mijn visie op ontwikkelingen in de technologie. En dat vanuit het oogpunt innovatie, business development of marketing. Ook werk ik graag aan resultaatgerichte antwoorden op vragen, behoeften of (markt- / organisatie)ontwikkelingen. Hierin maak ik gebruik van LEGO® SERIOUS PLAY® methode. Tot slot: ik ben geen techneut, maar wel iemand die de techno-taal verstaat.
Reactie plaatsen