Hoe het ooit begon: Leertouwer wint Smart Homes Award

Hoe het ooit begon: Leertouwer wint Smart Homes Award

Het winnen van een Award is iets moois. Het is een beloning op een periode van hard werken. Leertouwer won met Conview Care de prestigieuze Smart Homes Award op 18 november in Eindhoven.
Smart Homes Award
Hoe het winnen van deze Smart Homes Award een paar dagen later voelt? Het geeft mij nog steeds een euforisch gevoel. Waarom? Het is inmiddels ongeveer 3 jaar geleden dat ik samen met collega Jasper Coppes de basis van Conview Care oplossing uitgetekend op een A3-papier. Een tijd van testen, delen met deskundigen en de doelgroep en het verder uitwerken volgde. Met volharding, samenwerking met relaties en de inzet van vele collega’s is er bereikt wat Conview Care nu is.
En het eindpunt is nog niet behaald. Met eindgebruikers én team ontwikkelen samen verder. Want intramurale – en extramurale zorg komen samen. Het gaat straks alleen nog maar over zorg in een woonvorm. Zorgtechnologie helpt dan in de zelfredzaamheid en zelfstandigheid van de cliënt en betrokkenen. Geeft regie en draagt zo bij aan een beter welzijn.
Op het A3-papier ergens begin 2012 stond één zin “doel is bieden van kwaliteit van leven”. Een ideaal? Vast. Onhaalbaar? Zeker niet. De “winst” van de Smart Homes Award is voor mij hiervan de bevestiging.

Het persbericht over het winnen van de Smart Homes Award: 

Leertouwer wint Smart Homes Award

Conview Care verbindende schakel tussen domoticaoplossingen
Op woensdagmiddag 18 november won Leertouwer op de Beurs Domotica & Slim Wonen in het Evoluon in Eindhoven de Smart Homes Award. Het Barneveldse bedrijf overtuigde de jury en het publiek met het zorg- en domoticaoplossing Conview Care. De oplossing versterkt de innovatiekracht voor zorgorganisaties en bevordert het thuisgevoel voor cliënten. Daarnaast speelde het merkonafhankelijke karakter van Conview Care een belangrijke rol bij de uiteindelijke toekenning van de award.
Conview Care maakt het mogelijk om domotica volledig af te stemmen op de behoefte van de zorgorganisatie én vooral de cliënt. In de basis bestaat het oplossing altijd uit WiFi, smartphones en het IQ Messenger platform. Op basis van de behoefte wordt dit uitgebreid met vrijwel alle mogelijke open hard- en softwaretoepassingen. Denk aan cameratoezicht via een gesloten netwerk, toegangscontrole, slimme sensoren en communicatie- en oproepsystemen. Conview Care werkt hierbij als de verbindende schakel.
Conview Care in Savelberg
Locatie Savelberg van Zorgpartners Midden-Holland liet in 2015 een uitgebreide variant van Conview Care installeren. Hierdoor is het mogelijk om complexere en zwaardere zorg te bieden aan bewoners. Tegelijkertijd ligt er een sterke focus op het verbeteren van de kwaliteit van leven en het bieden van fixatievrije zorg. Domotica maakt het mogelijk om cliënten, afhankelijk van hun ziektebeeld, persoonlijke vrijheid te geven. Voor de één is dit alleen toegang tot de afdeling. Voor een ander is dit de afdeling, het hele gebouw of zelfs ook de tuin. Bekijk op YouTube hoe zorgdomotica wordt toegepast in Savelberg.
Internet of Things
Jasper Coppes, Themaspecialist Zorg & Technologie: “We zijn ontzettend trots dat onze domoticaoplossing voor intramurale zorg de Smart Homes Award wint! Dit is voor ons een duidelijke bevestiging dat we een platform ontwikkelen waar de markt behoefte aan heeft. Onze volgende stap is dan ook om met slimme sensoren, die in verbinding staan met internet, de kwaliteit van de zorg te verbeteren.”
Thuiszorg
“Kansen in de thuiszorg zijn er genoeg”, zegt Coppes. “Denk bijvoorbeeld aan sensoren die waarschuwen als de cliënt medicijnen moet innemen of camera’s die met één druk op de knop een live-beeld doorsturen naar de zorgverlener.” Coppes benadrukt dat alle toepassingen vooral gericht moeten zijn op het verhogen van het wooncomfort van bewoners en het verbeteren van de kwaliteit van de zorg.

Over de schrijver
Ik ben een ondernemende en creatieve verbinder. Mijn energie en kracht liggen in het inspireren, motiveren en organiseren van mensen en ideeën. In het onderwijs, de zorgsector en het technisch bedrijf.Ik neem mensen graag mee in mijn visie op ontwikkelingen in de technologie. En dat vanuit het oogpunt innovatie, business development of marketing. Ook werk ik graag aan resultaatgerichte antwoorden op vragen, behoeften of (markt- / organisatie)ontwikkelingen. Hierin maak ik gebruik van LEGO® SERIOUS PLAY® methode. Tot slot: ik ben geen techneut, maar wel iemand die de techno-taal verstaat.
Reactie plaatsen