Domotica: a way of life

Domotica: a way of life

tomtom_87334_tt-startzbcar_black“Na een dag noeste arbeid en een lange file ben je eindelijk thuis. Je slaat het portier van de auto dicht en maak je geen zorgen over het afsluiten en de alarmactivering. Dat gaat automatisch. In het licht van de koplampen – die vertraagd uitschakelen – loop je richting de voordeur. Halverwege het tuinpad gaat de verlichting bij de voordeur feller branden en springt het licht in de hal al aan. Met je vinger open je het voordeurslot en zet je gelijktijdig de alarmbeveiliging uit. Eenmaal in de hal hoor je op de achtergrond je favoriete muziek al klinken. Op een beeldscherm in de muur zie je de binnengekomen privé-mail en gemiste telefoongesprekken, maar dat is voor later. Keuken en kamerverlichting staat gedimd aan. Thuiskomen is ieder keer weer een klein feest. Even uitblazend op de bank overdenk je de dag. Gelukkig kun je vertrouwen op je domoticasysteem, zodat het zonnescherm niet kapot gewaaid is tijdens de plotselinge weersomslag vanmiddag. Via SMS heb je hiervan een bevestiging gekregen. In de vier weken dat je in dit huis woont, heb je geen enkel moment spijt gehad. Je weet het zeker: domotica, it’s a way of life!”
Betaalbaar doen
Er zijn 101 redenen te bedenken waarom bovenstaande nog steeds geen standaard is in de woning. De noodzakelijke samenwerking heb ik al eens eerder genoemd. Oeverloze discussies worden hierover met veel enthousiasme gevoerd. Meer dan eens op een behoorlijk abstract niveau of met theoretisch gehalte. Zinnig, maar soms moet je gewoon je droom durven te verwezenlijken. Door gewoon te doen. Want bovenstaande is al prima én betaalbaar te realiseren. Zowel in nieuwbouw als in bestaande woningen.
Waar moet je zijn
Maar let op: functionele domotica vereist wel brede kennis en vaardigheid. Optimale domotica moet je niet alleen verwachten van partijen die goed kunnen tekenen of stenen schikken. Betrek daarvoor vroegtijdig de juiste domoticaspecialist. Je vindt ze onder andere via branchevereniging Uneto-VNI. En natuurlijk ga ik ook graag het gesprek met u aan.

Over de schrijver
Ik ben een ondernemende en creatieve verbinder. Mijn energie en kracht liggen in het inspireren, motiveren en organiseren van mensen en ideeën. In het onderwijs, de zorgsector en het technisch bedrijf.Ik neem mensen graag mee in mijn visie op ontwikkelingen in de technologie. En dat vanuit het oogpunt innovatie, business development of marketing. Ook werk ik graag aan resultaatgerichte antwoorden op vragen, behoeften of (markt- / organisatie)ontwikkelingen. Hierin maak ik gebruik van LEGO® SERIOUS PLAY® methode. Tot slot: ik ben geen techneut, maar wel iemand die de techno-taal verstaat.
Reactie plaatsen