Thuiszorg: kansrijke markt voor de installateur?

Thuiszorg: kansrijke markt voor de installateur?

Thuiszorg: kansrijke markt voor de installateur?We moeten langer zelfstandig thuis blijven wonen, in het ouder worden en bij eventuele lichamelijke beperkingen. En dat terwijl menig huis hierop nooit ontwikkeld, laat staan gebouwd is. Voor veel van de mensen die dit aangaat een regelrechte uitdaging om het maar geregeld te krijgen. Er ontstaat een markt van thuiszorgoplossingen.
Thuiszorgtechniek is booming
Met grote golven rollen de nieuwe technische hulpmiddelen over elkaar heen de markt op. Er is veel te koop. Van eenvoudige doe-het-zelf tot aan wat complexere oplossingen. En dat bij evenzoveel, zo niet meer, aanbieders. Met aan de ene zijde de zorgwinkels en warenhuizen en aan de andere zijde de bouwmarkt en installatiebedrijven. Aan de klant te bepalen waar je het best terecht kunt. Voor het advies, de koop en eventuele plaatsing. Thuiszorgtechniek is booming business.
Een markt voor de installateur
Is de thuiszorg een markt voor het installatiebedrijf? Branchevereniging Uneto-VNI antwoordt met een volmondig ja en daar laat ze het niet bij. De vereniging heeft in samenwerking met TNO, OTIB, KIEN en vele andere partijen een palet aan ondersteuning ontwikkelt. Ook fabrikanten en toeleveranciers blijven niet achter en ontwikkelen en bieden veel om de geboden kansen te verzilveren naar omzet. Alles om de installateur te helpen om met de juiste bagage deze markt te betreden.
Een kansrijke markt?
Installateurs die overwegen de thuiszorgmarkt te betreden moeten een paar zaken weten. Begrijp dat je medewerkers (of misschien jijzelf wel) een ander gesprek moet voeren met de zorgvrager of de partijen die om deze heen staan. Verdiep je in de (lokale) zorgsituaties: hoe zit de zorgverlening in elkaar of hoe is de WMO geregeld?
Is de thuiszorg een kansrijke markt? Ja, wanneer je als installateur/aanbieder snapt dat het “aan de voorkant” in hoofdzaak niet om de techniek draait maar om relevante functionaliteit. Nee, wanneer je als installateur alleen die extra douchebeugel of dat slimme domoticasysteem voor je ziet glinsteren.
 

Wat vindt u?
[poll id=”2″]

Over de schrijver
Ik ben een ondernemende en creatieve verbinder. Mijn energie en kracht liggen in het inspireren, motiveren en organiseren van mensen en ideeën. In het onderwijs, de zorgsector en het technisch bedrijf. Ik neem mensen graag mee in mijn visie op ontwikkelingen in de technologie. En dat vanuit het oogpunt innovatie, business development of marketing. Ook werk ik graag aan resultaatgerichte antwoorden op vragen, behoeften of (markt- / organisatie)ontwikkelingen. Hierin maak ik gebruik van LEGO® SERIOUS PLAY® methode. Tot slot: ik ben geen techneut, maar wel iemand die de techno-taal verstaat.
Reactie plaatsen