Trends en ontwikkelingen installatiebranche

Trends en ontwikkelingen installatiebranche

Op de valreep van mijn vakantieperiode deel ik dit rapport graag met u. Misschien wel verplicht leesvoer om over na te denken tijdens de vakantie. Het rapport ‘Installatiebranche in transitie’ van het ING Economisch Bureau geeft een mooie inkijk in de trends en ontwikkelingen binnen de installatiebranche en -markt.
Het ING-rapport laat zien de verschillende veranderingen die de bedrijfstak ondergaat. Big data, 3D printing, augmented reality, nieuwe verdienmodellen, andere samenwerkingsvormen, (sociale) innovatie. Technologie ten dienste van de mens, als zesde zintuig. Dat vraagt een radicale verandering binnen de bedrijven op het kruispunt van mens, techniek en functie. Kansen ontstaan in onderhoud, renovatie en dienstontwikkelingen.
Download hier het ING rapport: “Installatiebranche in transitie” (bron: ING Economisch Bureau). Ik wens u veel leesplezier.
 

 

Over de schrijver
Ik ben een ondernemende en creatieve verbinder. Mijn energie en kracht liggen in het inspireren, motiveren en organiseren van mensen en ideeën. In het onderwijs, de zorgsector en het technisch bedrijf. Ik neem mensen graag mee in mijn visie op ontwikkelingen in de technologie. En dat vanuit het oogpunt innovatie, business development of marketing. Ook werk ik graag aan resultaatgerichte antwoorden op vragen, behoeften of (markt- / organisatie)ontwikkelingen. Hierin maak ik gebruik van LEGO® SERIOUS PLAY® methode. Tot slot: ik ben geen techneut, maar wel iemand die de techno-taal verstaat.
Reactie plaatsen