Social media vrienden

Social media vrienden

Het woordenboek omschrijft ‘vriend’ als: persoon waarmee men door gevoelens van genegenheid is verbonden. Zijn wij al vrienden? Waarschijnlijk nog niet. Maar met sociale media is dit in luttele seconden geregeld.
Elke dag kom je ze tegen. Mensen die de mogelijkheden van LinkedIn beperken tot een digitale visitekaartjesmap. Die twitteren om het twitteren. Die de term levensgebeurtenis op Facebook vertalen als minuut-tot-minuut dagboek. Waarbij privacy gelijk staat aan openbaarheid. Boze mensen, door een verkeerd begrepen bericht van 140 tekens. Social media heeft de wereld van onderlinge verhoudingen op z’n kop gezet. Volgens critici zijn het daarmee zelfs asociale media.
Ook bedrijven zijn niet gelijkgestemd als het om social media gaat. Sommigen zien het als communicatiemiddel met wat interactie. Anderen als marketinginstrument handig voor de dagaanbieding. Er zijn ook bedrijven die handboeken of protocollen schrijven. Over óf en hóé je het als werknemer mag gebruiken. Ja – geloof het of niet – er zijn zelfs bedrijven die het fenomeen volledig negeren. Jammer, want daarmee mis je kansen. Social media. Er kan veel, er is veel. Best lastig om daarin je persoonlijke of bedrijfsmatige weg te vinden. Één ding weet ik zeker: het is niet meer weg te denken.
Terug naar de openingszin. Vanuit het oogpunt social media moet u de betekenis van het woord vriend maar ruim nemen. Misschien wordt het hoog tijd voor een aanvulling in het woordenboek. Vriend: een verbintenis tussen twee mensen via een digitaal platform.

Over de schrijver
Ik ben een ondernemende en creatieve verbinder. Mijn energie en kracht liggen in het inspireren, motiveren en organiseren van mensen en ideeën. In het onderwijs, de zorgsector en het technisch bedrijf.Ik neem mensen graag mee in mijn visie op ontwikkelingen in de technologie. En dat vanuit het oogpunt innovatie, business development of marketing. Ook werk ik graag aan resultaatgerichte antwoorden op vragen, behoeften of (markt- / organisatie)ontwikkelingen. Hierin maak ik gebruik van LEGO® SERIOUS PLAY® methode. Tot slot: ik ben geen techneut, maar wel iemand die de techno-taal verstaat.
Reactie plaatsen