Succes start met visie

Succes start met visie

Succes start met visie

Het woordenboek omschrijft visie als: “Het hebben van een veel omvattend of bijzonder inzicht”. Er zijn veel factoren die het vormen van een toekomstvisie op bedrijf en business beïnvloeden. In onze sector denk ik dan bijvoorbeeld aan de dagelijkse hectiek van de markt. Zo volgen technologische ontwikkelingen elkaar in rap tempo op, neemt de klant een veeleisende houding in en moeten installaties in steeds kortere tijd worden gerealiseerd. Graag deel ik u mijn visie op een drietal ontwikkelingen ‘hotspots’ in onze sector.
Energietechniek. De wereld van energie is volop in beweging. De energieconcepten buitelen over elkaar heen. Concepten die onder de noemer Smart Grids opgedeeld worden in grofweg drie categorieën: opwekking, transport en gebruik. Steeds vaker hoor en lees je over gelijkspanning (DC), een domein waarin er volop ontwikkeling is en veel nog in de kinderschoenen staat. Kansrijke business.
Vergaande sensortechnologie. Woning- of gebouwautomatisering (domotica) wint onder de noemer Internet of Things rap terrein in oplossingen en projecten. Zowel in de particuliere sector als in de zakelijke- en zorgsector. Woningbezitters ervaren het comfort, gebouwbeheerders de beheersing en controle van de installaties in het gebouw en zakelijke gebruikers de efficiëntie. Denk bij deze laatste twee bijvoorbeeld aan predictive maintenance. Het geeft u nieuwe verdienmodellen.
Beveiligingstechnologie. Met alle off- en online dreigingen is veiligheid een ‘hot item’. Om hierin een paar ontwikkelingen te noemen: cyber crime, biometrische controle, chipimplantaten en vergaande beeld-/cameratechnologieën. Ontwikkelingen die niet meer op de ontwerptafel liggen, maar al in de praktijk worden gebruikt. Ook in deze sector wordt de rol van systeemintegratie steeds ingrijpender. Een aandachtpunt gaat privacy en ethiek zijn. Moet alles wat kan en waarin maar u het onderscheid?
Elke ondernemer- ook in de technische sector – heeft met visievorming te maken. Welke innovatieve en doelgerichte stappen maakt u? Wat is jouw visie als ondernemer? Een goede visie is het vertrekpunt naar succesvolle business.
(deze column is geplaatst in Installateurs Zaken, editie april 2018)

Over de schrijver
Ik ben een ondernemende en creatieve verbinder. Mijn energie en kracht liggen in het inspireren, motiveren en organiseren van mensen en ideeën. In het onderwijs, de zorgsector en het technisch bedrijf.Ik neem mensen graag mee in mijn visie op ontwikkelingen in de technologie. En dat vanuit het oogpunt innovatie, business development of marketing. Ook werk ik graag aan resultaatgerichte antwoorden op vragen, behoeften of (markt- / organisatie)ontwikkelingen. Hierin maak ik gebruik van LEGO® SERIOUS PLAY® methode. Tot slot: ik ben geen techneut, maar wel iemand die de techno-taal verstaat.
Reactie plaatsen