20 september 2013 
1 min. leestijd

24/7 Twitter-help voor nitwits

24/7 Twitter-help voor nitwits

twitterhelpDinsdagavond, hoogste tijd voor mijn webblog. Statistieken bekijken, zoekwoorden optimaliseren en twee voorbereide columns plaatsen. In het CMS open ik mijn blogpagina. Een wit beeld straalt mij toe. Een verbindingsprobleem? Ik klik een andere rubriek aan met als resultaat: een maagdelijke wit beeldscherm.
Een storing in mijn website
“Komt goed” dacht ik optimistisch. Liep wat instellingen na en voerde een update door. Als ultieme reddingspoging veranderde ik het designthema van mijn blog. Dát heb ik geweten. Vanaf deze actie was wit de nieuwe kleur van alle beheerderspagina’s. Voor mij de kleur van einde oefening.
Nitwit, de paniek sloeg toe
Door al mijn acties was mijn blog online zwaar ontregeld. Hoe ga ik dít nu oplossen? Ik noem mijzelf namelijk een functioneel gebruiker van software. Op technisch gebied een nitwit. Van alle hulplijnmogelijkheden plopte Twitter eerder in mijn brein op dan mijn ICT-neefje.
#dtv bracht de oplossing
Onder de noemer Durf Te Vragen deelde ik rond 21.00 uur in 140 tekens mijn probleem op Twitter. Binnen 1 minuut had ik de eerste reactie. Al snel volgde er meerdere. Binnen 30 minuten was ik weer online zoals het moest zijn. Een update van een plug-in (een hulpprogramma) was de oorzaak. Bedankt @design311 en @TalpaSMB voor jullie belangeloze hulp op dit tijdstip.
Wat leren we hieruit
Sociale media in het bijzonder Twitter is een 24/7 online platform voor hulpzoekenden. Hoe gaan wij als techniekbedrijven hiermee om? Monitoren (= digitaal luisteren), proactief in gesprek gaan en bereid zijn kennis belangeloos te delen. Met het delen van mijn eigen ervaring laat ik de impact zien van social media. Durven wij dit niveau van snelle communicatie en directe bedrijfsprocessen aan?
Mijn persoonlijke les deel ik ook maar: niets ‘proberen’ in webtechnieken die je niet goed begrijpt. Heb je een probleem, schakel de 24/7 hulplijn Twitter in.… grote kans dat je direct geholpen wordt.

Over de schrijver
Ik ben een ondernemende en creatieve verbinder. Mijn energie en kracht liggen in het inspireren, motiveren en organiseren van mensen en ideeën. In het onderwijs, de zorgsector en het technisch bedrijf. Ik neem mensen graag mee in mijn visie op ontwikkelingen in de technologie. En dat vanuit het oogpunt innovatie, business development of marketing. Ook werk ik graag aan resultaatgerichte antwoorden op vragen, behoeften of (markt- / organisatie)ontwikkelingen. Hierin maak ik gebruik van LEGO® SERIOUS PLAY® methode. Tot slot: ik ben geen techneut, maar wel iemand die de techno-taal verstaat.
Reactie plaatsen