08 december 2023 
0 min. leestijd

Ook kleinere stappen helpen bij een tekort aan medewerkers

Ook kleinere stappen helpen bij een tekort aan medewerkers

De economie in Europa vertoont een dip. Die van Nederland is daarbij licht. Toch houd die beperkte krimp al meer dan twee opeenvolgende kwartalen aan. Economisch gezien een recessie dus hoewel de voorspelling is dat deze in de tweede helft van 2024 voorbij zal zijn. 

De betekenis van die krimp voor de krapte op de arbeidsmarkt in ons land blijft overigens ook beperkt. Er vallen geen grote ontslagen en de vraag naar personeel blijft in de meeste sectoren hoog. Zeker ook naar technische geschoolde medewerkers. Dat betekent dat bedrijven nog steeds op zoek zijn naar oplossingen om het personeelstekort in te dammen. Ook maatregelen waarmee je kleinere stappen zet, helpen daarbij. 
Je leest er meer over in deze column van Willem de Vries die eerder is verschenen in MetaalMagazine.En praat mee over mogelijke oplossingen elke derde vrijdagmiddag van de maand tijdens het STEMmingscafé.

Over de schrijver
Ik ben een denker en doener. En op betrokken wijze zet ik mijn deskundigheid en inventiviteit in voor mensen en bedrijven. Zowel door hen te helpen vaardigheden te verwerven als bij de uitvoering van activiteiten. Noem het trainen en coachen. Net zoals ik dat doe bij de schaatssport waar ik mensen train en coach. De vergelijking met het bedrijfsleven: tijdens trainingen kun je vaardigheden aanreiken en laten oefenen. Tijdens de wedstrijd kun je als coach nog slechts een enkele aanwijzing geven. De sporter moet zelf de prestatie leveren. En dat geldt ook voor mensen in het bedrijfsleven. Ik help je graag beter te worden bij het uitvoeren van jouw business development activiteiten. Ook op deze plaats via blogs en artikelen. Doe er je voordeel mee om je eigen prestaties te verbeteren. En heb je toch nog vragen? Of tijdens de uitvoering een aanwijzing nodig? Neem gerust contact op.
Reactie plaatsen