30 augustus 2021 

We zijn weer gestart! Kom je ook (weer) aanwaaien?

Nog even vakantie? Of zijn de kinderen weer naar school en ben je zelf alweer aan het werk?

Wij zijn vrijdag 27 augustus weer van start gegaan met het STEMmingscafé. Deze keer 'on Tour' waarvoor we te gast waren bij KraussMaffei Group Benelux in Breda. 

In zomerse sferen en met mensen die online of op locatie zijn komen aanwaaien. Daarover zijn inmiddels een aantal mooie reviews op Linkedin verschenen, zoals die van Sonja van Poortvliet-de Bruijn die voor de eerste keer (online) kwam aanwaaien en vol lof vertelt over deze kennismaking. Hoewel ze STEM-imc al wel langer kent.

En ook ST@Mgasten Jopie Bijl en Gertjan Prins deelden hun ervaringen waaruit vooral ook blijkt hoe het was om elkaar na lange tijd weer een keer fysiek te ontmoeten.

Ook Maarten van der Boon deelde in een post zijn ervaringen tijdens dit hybride STEMmingscafé waarbij hij op een andere manier 'achter de knoppen' zat.

Dit blog verscheen eerder als STEM-imc. inspiratiemail #14-2021

Ontdekken, ontwikkelen, ontplooien
Afgelopen vrijdag zijn we dus weer gestart met een seizoen van het wekelijkse (online) STEMmingscafé. Vrijdag 3 september is daarin Edwin Vlems gast aan de ST@Mtafel met een aantal mooie en leerzame technische B2B (content)marketing cases. Kom je ook (weer) aanwaaien?

Deze week gaan we ook weer van start met een nieuw seizoen online inspiratiesessies over business development in een technische B2B omgeving. Je kunt als eXplore deelnemer overigens gratis deelnemen aan het wekelijkse STEMmingscafé en onze online inspiratiesessies, waarin je meer ontdekt over business development en de rol van marketing, communicatie, sales en innovatie daarbij.

Daarmee helpen we jou en/of jouw collega’s met inzichten, kennis en vaardigheden op het gebied van Business Development in een technische B2B omgeving.

Maar ook op andere manieren. Of dat nu om een inspirerende workshop of een verdieping gaat tijdens onze opleidingen en/of masterclasses. We hebben er diverse programma’s voor zoals:

  • De opleiding Business Development in technische B2B (start 5 oktober) die speciaal is afgestemd op de verdere ontwikkeling van professionals en vakspecialisten in bouw, installatietechniek en industrie op het gebied van business development.

  • Bricks-2-Result workshops waarbij deelnemers aan de hand van de LEGO® SERIOUS PLAY® methode bouwen aan inzichten rondom waarde voor de klant, organisatievisie of strategie.

  • En natuurlijk onze ‘STEM van de Master’: vier verdiepende masterclasses waarin we dit najaar ingaan op de businesskanten en -kansen van duurzaamheid en circulariteit. Als eXplore deelnemer kun je ook hieraan deelnemen, hoewel niet gratis. Wel tegen een gunstig kennismakingstarief. Save the dates en bekijk ons speciale aanbod voor deelname.

Inspireren
Overigens sluit de column van STEM-ambassadeur Jos Anneveld goed aan bij het thema duurzaamheid en circulariteit. Want ook de energietransitie is daar een onderdeel van. En voor sommige toeleveranciers heeft die transitie verstrekkende gevolgen. Daar kun je maar beter op voorbereid zijn. En daarvoor biedt Jos je in deze column wat handreikingen. Die overigens ook voor andere sectoren van toepassing zijn.

Maar laat je ook inspireren tijdens onze masterclasses door daar je licht op te steken over de businesskanten van duurzaamheid en circulariteit. En te kijken naar de businesskansen daarvan voor jouw technische bedrijf. Ongeacht of dat in de bouw, installatietechniek of maakindustrie opereert. 

We ontmoeten je (weer) graag tijdens één of meer van onze sessies: welkom.


Met vriendelijke groet en graag tot ziens,
STEM Industrial Marketing Community 


 Maarten van der Boon & Willem de Vries
 

PS. Heb je vragen die je een keer persoonlijk wilt stellen? Neem dan gerust per mail of telefonisch contact met ons op.

Over de schrijver
Ik ben een denker en doener. En op betrokken wijze zet ik mijn deskundigheid en inventiviteit in voor mensen en bedrijven. Zowel door hen te helpen vaardigheden te verwerven als bij de uitvoering van activiteiten. Noem het trainen en coachen. Net zoals ik dat doe bij de schaatssport waar ik mensen train en coach. De vergelijking met het bedrijfsleven: tijdens trainingen kun je vaardigheden aanreiken en laten oefenen. Tijdens de wedstrijd kun je als coach nog slechts een enkele aanwijzing geven. De sporter moet zelf de prestatie leveren. En dat geldt ook voor mensen in het bedrijfsleven. Ik help je graag beter te worden bij het uitvoeren van jouw business development activiteiten. Ook op deze plaats via blogs en artikelen. Doe er je voordeel mee om je eigen prestaties te verbeteren. En heb je toch nog vragen? Of tijdens de uitvoering een aanwijzing nodig? Neem gerust contact op.
Reactie plaatsen
arrow_drop_up arrow_drop_down